r
Nosalty Logó

Franciasaláta 4. - tojásos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Franciasaláta 4. - tojásos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 1256 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 6278 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 208 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1012 micro
  • β-karotin
    2781 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 1256 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    568.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    191 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1551.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    215 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    5058 micro
  • β-karotin
    13905 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11203 micro
Összesen 6278 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A majonézhez

Elkészítés

A salátához

  1. A felkockázott sárgarépát, a héjas burgonyát sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról eltávolítjuk a héját, apró kockára vágjuk. A sárgarépát leszűrjük, a burgonyakockával együtt lehűtjük.
  2. A többi hozzávalóval egy keverő tálba tesszük.
  3. A zöldborsót is leszűrjük, a tálba tesszük.
  4. A majonézhez a tojássárgákat a mustárral robotgép segítségével elkezdjük keverni. Közben vékony sugárban csorgatjuk hozzá az olajat. Hozzákavarjuk a tejfölt, és ízlés szerint beállítjuk az ízét.
  5. A keverő tálban lévő anyagokkal lazán összeforgatjuk
  6. Jól zárható edénybe tesszük, és tálalásig hűtjük. Díszítése ízlés szerint történik.
  • Elkészítettem: 600 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19126
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Ajánló

Ha hidegtálat készítünk, általában azt, a benne lévő anyagokkal díszítjük. Az én salátám most ettől eltér, mert görög salátát is készítettem, és hámozásnál megmaradt a paradicsom héja. Így ez adva volt a gyorsan elkészíthető díszhez.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Franciasaláta 4. - tojásos
Olaszné Anci 191 recept

Ahol én élek, ez a saláta elég megosztó tulajdonsággal bír. Vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem, sőt unják! Mi az első táborhoz tartozunk. Sültekhez, grillezésekhez elég sűrűn az asztalunkra kerül.

Hozzászólások (10)

Csiki Piroska

Kedves Anci! Nem tudom, hogy a salátánál melyik csoportba tartozom, de a díszítésbe máris beleszerettem. Hogy lehet ilyen vékonyan lehámozni a paradicsomot? Úgy látom, hogy egybe van az egész rózsa. Gratulálok. Piroska.

Bató Edit

Kedves Anci! A gyönyör? rózsádról rögtön felismertem a receptedet. Én is az els? táborhoz tartozom, mert nagyon szeretem a franciasalátát. Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de egyet szeretnék kérdezni, miért tojásos? (els? ránézésre azt hittem, hogy f?tt tojás is kell bele, de nem látom a hozzávalók között) Vagy a 3 db tojássárga miatt, ami a majonézhez kell? Szép napot Neked! Edit

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Köszönöm a kedvességed, már hiányoltalak. A kemény paradicsomot könnyebb egyben lehámozni. A lazábbat nehezebb, de nem lehetetlen ! Igen, ezt egyben kell feltekerni. Ha nekem sikerült, neked is sikerülni fog. Próbáld meg, bátran. Sok sikert hozzá ! Szeretettel üdvözöllek: Anci ( örülök, hogy hallottam rólad !)

Olaszné Anci

Kedves Bató Edit ! Valószín?, hogy azért írták oda, hogy nyers tojást tartalmaz. Nem én jegyeztem meg. Tudod, vannak akik érzékenyek rá. Frissen készített majonézzel készült, tartósító nincs benne. Gondolom a szerkeszt?k látták fontosnak, hogy megjegyezzék. Próbáld ki ezt a változatot is, ha nem így ismered, nagyon finom.-én el?z? nap készítem el !- Nagyon aranyos vagy, hogy felismertél a receptr?l, köszönöm.Neked is legyen szép napod ! Anci

Bató Edit

Kedves Anci! Köszönöm a válaszodat. Én is tegnap készítettem el és ma ettük meg, nagyon finom volt. Köszönettel, Edit

Bató Edit

Képzeld, ügyeskedtem egy paradicsomrózsát is, elég jól sikerült, de azért nem volt olyan szép, mint a Tiéd. Na, majd a következ?...

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Fantasztikusan szeretem a francia salit, és még jobban a rózsáidat:-)) Egész egyszer?en mosolyt csalnak az arcomra, ha meglátom, annyira jól esik, pedig ez a látvány, és már ennyit ér:-))) Szép estét, vége van az Orbán napnak, a fagyos szenteknek mai nappal, úgyhogy remélem, csak jó id? lesz felétek is most már:-)) Szép holnapot! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Edit ! Nagyon örülök a sikerednek ! A második és minden további rózsád már biztosan nagyon szép lesz ! Jó kísérletezést a konyhában és szép hétvégét neked ! Üdv: Anci

Olaszné Anci

Kedves Évám ! ( Ugye nem baj, ha így szólítalak ? ) Aranyos vagy, nagyon köszönöm ! Reménykedem én is az elkövetkez? jó id?ben. Bizony jól esnek ilyenkor a hideg salik ! Én is kreálok valamit a hétvégére, tudod jönnek a gyerekek, hozzák az én kicsi kincsemet, Dorkát ! Sok puszi neked: Anci

Olaszné Anci

Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen ! Szép napot ! Olaszné Anci

Hozzávalók

A salátához

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.