Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciasaláta 4. - tojásos

Franciasaláta 4. - tojásos
Franciasaláta 4. - tojásos
70 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahol én élek, ez a saláta elég megosztó tulajdonsággal bír. Vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem, sőt unják! Mi az első táborhoz tartozunk.
Sültekhez, grillezésekhez elég sűrűn az asztalunkra kerül.

hozzávalók / 5 adag

A salátához

A majonézhez

ajánlat

Ha hidegtálat készítünk, általában azt, a benne lévő anyagokkal díszítjük. Az én salátám most ettől eltér, mert görög salátát
is készítettem, és hámozásnál megmaradt a paradicsom héja. Így ez adva volt a gyorsan elkészíthető díszhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott sárgarépát, a héjas burgonyát sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról eltávolítjuk a héját, apró kockára vágjuk. A sárgarépát leszűrjük, a burgonyakockával együtt lehűtjük.
  2. A többi hozzávalóval egy keverő tálba tesszük.
  3. A zöldborsót is leszűrjük, a tálba tesszük.
  4. A majonézhez a tojássárgákat a mustárral robotgép segítségével elkezdjük keverni. Közben vékony sugárban csorgatjuk hozzá az olajat. Hozzákavarjuk a tejfölt, és ízlés szerint beállítjuk az ízét.
  5. A keverő tálban lévő anyagokkal lazán összeforgatjuk
  6. Jól zárható edénybe tesszük, és tálalásig hűtjük. Díszítése ízlés szerint történik.

  • elkészítettem: 600 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 768
elküldve: 0
receptkönyvben: 132
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

franciasaláta nyers tojással, zöldséges saláta majonézzel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-05-26 17:13

Kedves Évám !
( Ugye nem baj, ha így szólítalak ? ) Aranyos vagy, nagyon köszönöm ! Reménykedem én is az elkövetkező jó időben. Bizony jól esnek ilyenkor a hideg salik ! Én is kreálok valamit a hétvégére, tudod jönnek a gyerekek,
hozzák az én kicsi kincsemet, Dorkát !
Sok puszi neked: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-05-26 17:06

Kedves Edit !
Nagyon örülök a sikerednek ! A második és minden további rózsád már biztosan nagyon szép lesz !
Jó kísérletezést a konyhában és szép hétvégét neked ! Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 21:15

Kedves olaszneanci!

Fantasztikusan szeretem a francia salit, és még jobban a rózsáidat:-))
Egész egyszerűen mosolyt csalnak az arcomra, ha meglátom, annyira jól esik, pedig ez a látvány, és már ennyit ér:-)))
Szép estét, vége van az Orbán napnak, a fagyos szenteknek mai nappal, úgyhogy remélem, csak jó idő lesz felétek is most már:-))
Szép holnapot!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-05-25 19:17

Képzeld, ügyeskedtem egy paradicsomrózsát is, elég jól sikerült, de azért nem volt olyan szép, mint a Tiéd. Na, majd a következő...

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-05-25 19:15

Kedves Anci!
Köszönöm a válaszodat. Én is tegnap készítettem el és ma ettük meg, nagyon finom volt.
Köszönettel, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-24 13:09

Kedves Bató Edit !
Valószínű, hogy azért írták oda, hogy nyers tojást tartalmaz. Nem én jegyeztem meg.
Tudod, vannak akik érzékenyek rá. Frissen készített majonézzel készült, tartósító nincs benne.
Gondolom a szerkesztők látták fontosnak, hogy megjegyezzék.
Próbáld ki ezt a változatot is, ha nem így ismered, nagyon finom.-én előző nap készítem el !-
Nagyon aranyos vagy, hogy felismertél a receptről, köszönöm.Neked is legyen szép napod ! Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-24 13:00

Kedves Piroska !
Köszönöm a kedvességed, már hiányoltalak.
A kemény paradicsomot könnyebb egyben lehámozni. A lazábbat nehezebb, de nem lehetetlen !
Igen, ezt egyben kell feltekerni. Ha nekem sikerült, neked is sikerülni fog. Próbáld meg, bátran.
Sok sikert hozzá ! Szeretettel üdvözöllek: Anci ( örülök, hogy hallottam rólad !)

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-05-24 11:30

Kedves Anci!
A gyönyörű rózsádról rögtön felismertem a receptedet. Én is az első táborhoz tartozom, mert nagyon szeretem a franciasalátát. Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de egyet szeretnék kérdezni, miért tojásos? (első ránézésre azt hittem, hogy főtt tojás is kell bele, de nem látom a hozzávalók között) Vagy a 3 db tojássárga miatt, ami a majonézhez kell?
Szép napot Neked!
Edit

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2011-05-24 11:09

Kedves Anci!
Nem tudom, hogy a salátánál melyik csoportba tartozom, de a díszítésbe máris beleszerettem. Hogy lehet ilyen vékonyan lehámozni a paradicsomot? Úgy látom, hogy egybe van az egész rózsa. Gratulálok. Piroska.

1255
zöldborsó 400 g
sárgarépa 2 db
burgonya 5 közepes db
alma 4 db
csemegeuborka 350 g
tojássárgája 3 db
mustár 2 ek
tejföl 2 dl
porcukor 1.5 ek
napraforgó olaj 6 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál