r
Nosalty Logó

Fordított fügés felemás sütemény

Lakos Benedek
Fordított fügés felemás sütemény
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

754
Kalória
14.5g
Fehérje
76.4g
Szénhidrát
45.6g
Zsír
99.3g
Víz
202.4g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
49g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

Összesen 7533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    456 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    2024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5681.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    763.9 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    993 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3261 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    311 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1841 micro
Összesen 7533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A vajat és a kecskesajtot egy késes aprítóban teljesen simára dolgozzuk (azért kell az aprító, hogy a sajt esetleges kérgétől is teljesen megszabaduljunk). Ezt egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a rozmaringot és alaposan kihabosítjuk.
  2. A cukros-vajas alaphoz egyenként hozzáadjuk a tojásokat, folyamatos keverés mellett, mindig megvárva, hogy az előzőt felvegye a massza. Ekkor jöhet hozzá a sóval és sütőporral elkevert liszt, amivel sima tésztát keverünk.

A diós frangipane-hoz

  1. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és sima masszát keverünk. Ebbe forgatjuk bele a darált diót és finomlisztet, valamint a sót. A frangipane masszáját habzsákba töltjük.

Az összeállításhoz

  1. A fügéket megmossuk, szárukat levágjuk és felezzük őket. Egy négyzet alakú, mély sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral (lógjon túl a széleken, hogy könnyebb legyen vele a kész sütemény kiemelése). Az aljára csorgatjuk a mézet, amin elrendezzük a fügéket, vágott felükkel lefelé.
  2. A fügékre nyomjuk a habzsákból a frangipane-t, elegyengetjük, majd a piskóta tésztáját is a tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben sütjük 50 percig, a kivétel előtt tűpróbát végzünk. A kisült süteményt hagyjuk 10 percig pihenni, majd a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, kockákra vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Annyi minden történik ebben a süteményben, mégsem veszti el a fejét, inkább tökéletes összhangban vonultatja fel a különböző ízeket és textúrákat. Még e leírás alapján is sokkal bonyolultabbnak hangozhat, mint amilyen valójában, mindenképpen próbáljuk ki, hogy rájöjjünk a cáfolatra!

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek