r
Nosalty Logó

Fordított almás krémes Linne konyhájából

Linne22
Fordított almás krémes Linne konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

351
Kalória
8.8g
Fehérje
50.2g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
195.1g
Víz
120.9g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
24g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    2265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    602.7 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 4206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Almás piskóta elkészítése: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, meglocsoljuk citromlével.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája. Atojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot csipet sóval kikeverjük. Itt már jó kemény masszánk lesz. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. A masszát ráöntjük az almaszeletekre, és mehet a 180 fokos sütőbe. 7-10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra, és még további 2-3 percigmég sütjük, de lehet, hogy több ideig. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre.
  3. A krém elkészítése: apudingot a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. A tészta tetejére kenjük.
  4. A tetejére: 500 g-osHulala habtejszínből kemény habot verünk(ízlés szerint tehetünk még hozzá porcukrot), majd a sütemény tetejére simítjuk. Fahéjjal meghintve, kockára szeletelve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Legelőször mikor készítettem szülinapi tortának indult! :) Igaz nem kerek torta formában sütöttem, hanem rendesen tepsiben, így is nagyon ízlett mindenkinek, aki kóstolta :) Egyszerű és kiadós sütemény! :)

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...