Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordítsd meg meggyes süti

Fordítsd meg meggyes süti
Fordítsd meg meggyes süti
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor friss a meggy, ez lesz a legkedvesebb süteményed. Még a robotgépet se kell elővenned az elkészítéséhez. SIÓ Cigánymeggynektárral még ízletesebb lesz, próbáld ki!

hozzávalók / 6 adag

A tészta alá

A tésztához

ajánlat

Ezt a sütit télen is elkészítheted, használj hozzá jól leszűrt meggybefőttet!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta alá

  1. Egy piteformát vagy alacsonyabb szélű tepsit vastagon kivajazzuk.
  2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  3. A magozott meggyet egy tálba öntjük, és összekeverjük SIÓ Cigánymeggynektárral, cukorral, fűszerekkel, mandulapehellyel és keményítővel, majd a vajazott forma aljára kanalazzuk.

A tésztához

  1. A tojást a tejföllel simára keverjük, majd az olajat is hozzádolgozzuk, végül belekeverjük a cukrot és a sütőporos lisztet. Nem kell robotgép, elég egy kézi habverő vagy egy fakanál is.
  2. Az így elkészült tésztát a meggyrétegre öntjük, hogy mindenhol elfedje, és mehet is a sütőbe kb. 30-35 percre sülni, ameddig a teteje aranybarna nem lesz. Végezhetünk tűpróbát is.
  3. Hagyjuk a sütit a formában kihűlni, csak utána borítsuk tányérra.
  4. Porcukorral tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes fordított süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
vaj 1 ek
meggy 50 dkg
meggylé 0.5 dl
mandulapehely 5 dkg
cukor 2 ek
fahéj 1 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
tojás 1 db
tejföl 125 g
napraforgó olaj 1 dl
cukor 100 g
finomliszt 100 g
sütőpor 0.5 csomag