r
Nosalty Logó

Fokhagymás burgonyapüré baconnel

RAW
Fokhagymás burgonyapüré baconnel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

344
Kalória
9.2g
Fehérje
40.9g
Szénhidrát
16.6g
Zsír
223.6g
Víz
26.1g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    894.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2582 micro
Összesen 1379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymát héjastól megdinszteljük az olívaolajban, hagyjuk kihűlni.
  2. A bacont apró, rövid csíkokra vágjuk, akisült zsírt eltávolítjuk.
  3. A burgonyát megpucoljuk, felaprítjuk, és 1 kk sóval puhára főzzük.
  4. A puhára főtt krumpliról a vizet eltávolítjuk, még melegenjól áttörjük.
  5. Alacsony hőmérsékleten tovább főzzük a pürét. Tegyük bele a vajat és 1 ekolívaolajat, hagyjuk felolvadni,dolgozzuk jól össze a krumplival.
  6. Ízlés szerint sóval,borssal ízesítjük.
  7. Távolítsuk el a fokhagyma héját, és tegyük a burgonyához, jól keverjük össze.
  8. Tegyük hozzá a tejfölt, tejszínt és a tejet. Természetesen lehet csak tejet használni, és növelni vagy csökkenteni a mennyiségét.
  9. Szórjuk bele a bacontés az újhagymát, jól keverjük össze, melegen tálaljuk, a tetejét ízlés szerint megszórjuk újhagymával vagy baconnel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 15 p

Laktató, ízletes, a férjem kedvence. Ha fokhagymás sült húst készítünk, akkor abból is ki lehet venni a fokhagymát, és fel lehet használni a krumpli mellé.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...