r
Nosalty Logó

"Costa Rica" burgonyapüré

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
"Costa Rica" burgonyapüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 920 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 460 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 920 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát apróra felkockázzuk, és ráöntjük a kókusztejet vagy tejet. Ha nem lepi el, öntsünk még hozzá egy kevés vizet. Hozzátesszük a chilit, sózzuk, és kis lángon főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  2. Leszűrjük a burgonyát, a tejet félretesszük. Összetörjük, elkeverjük benne a fehérborsot és az aprított szárított gyümölcsöt.
  3. A megmaradt tejet sűrűbbre forraljuk pár percig, majd az olajjal együtt a burgonyához keverjük.
  4. Behűtve fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 101852
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.

Ajánló

Mindenképpen sültekhez, és mindenképpen hidegen fogyasszuk. Nyárra kiváló grillezős köret. pH besorolás: enyhén lúgosít

Receptkategóriák

Először is: nem gondolom, hogy bármilyen püréről lehetne jó képet készíteni - ha mégis lehet, akkor én még nem értem el fényképészi evolúcióm ezen szakaszát. Volt egy szuper costa ricai terrine receptem, de én nem az a fajta vagyok, aki azzal pepecsel. Előbb feltekerek egy hordának való sushit, mint hogy nekiálljak szöszmötölni bármi ilyesmivel. És mivel az eredeti recept egyébként sem volt kivitelezhető alapanyag hiányában - még számomra sem - ezért ki kellett gondolnom, hogyan lehetne belőle valamit azért használni. Oh, ez most olyan nagyzolós, de nem kaptam pálmaszívet. Borzasztó. Nem bírtam aludni... Mindenki felejtse el, nem kell. Még csak tudni sem kell, hogy mi az. Ehelyett egészen egyszerűen készítettem egy jó kis burgonyapürét, a csípős sült csirkéhez és csak az ízeket hoztam át a másik receptből. Csak ínyenceknek. Rántott csirkéhez és pörkölthöz ragaszkodó ízlelőbimbók számára sok(k) lehet.

Hozzászólások

Szabó Éva

Pedig azért szerintem jó kép lett,még így, egy pürér?l is. :) Egyébként a chilit csak f?zzük bele a vízbe vagy daraboljuk is bele utána? :)

P.

Ahogy csak szeretnéd. :-) De ne vízzel f?zd! Tejjel.

Törölt felhasználó

Nem már! Szerintem nagyon szuper a kép, alábecsülöd magad! A kombináció meg nagyon rendben van, biztosan nagyon fincsi ez a püré. :)

Törölt felhasználó

Higgy Eszter Elifnek, az ? krumplipüréje is csodásan van fotózva!:))) Ez is igazán gusztusos! Pusz: Mrs Smith

Szabó Éva

Ja,ok..figyelmetlen voltam. De már látom is, hogy apróra vágott chili :D És tényleg guszta amúgy a kép :D viszont a fügét nem szeretem, sem a datolyát..esetleg valami más? :)

P.

Mazsola? :-)

Szabó Éva

Oóó..azt sem igazán szeretem..Amit szeretek: áfonya, barack, eper..ennyi az,amit szívesen megeszek. A kivit még nem kóstoltam..Ja,meg az aszalt meggy is finom. Ha valamelyikkel jó lehet, akkor örülök :) Azt a válogatós mindenemet,mi? :P

P.

Akkor szerintem csak hagyd ki. :-D

Szabó Éva

Hm :( Azért majd megpróbálok valamit kiötölni :)

VirsLee

hmmm, krumplipüré, tejben f?tt krumplival: remek ötlet, ki fogom próbálni!

Törölt felhasználó

Hmm :) Nem lehetne simán csak vízben megf?zni, és a "töréskor" hozzáadni a kókusztejet? Mi a különbség akkor, ha tejben f?zzük ?? Ilyenr?l nem is hallottam ezidáig, de biztos, nagyon finom, a mai szombat esti vacsi köretének szántam, plusz némi szárított banánnal, szerintem illene bele...

P.

Szia Boyar! Kérlek, ne haragudj, néhány napig nem voltam itthon, nem tudtam válaszolni. Talán azóta már elkészítetted? Talán nem. A Te ötleted is jó, hogy utólag adod hozzá a kókusztejet, de a különbség kb. olyan lesz, mintha feltálalnál egy húslevest: az egyiket vele f?tt csirkehússal, a másikat vízben f?ttel. Nehéz elmagyarázni. Egyszer?en csak kicsit más. De ha gondolod, keverd csak bele utólag, ahogy szeretnéd. Úgy is biztos, hogy finom lesz! Majd írd meg, hogy sikerült! Eszter

Törölt felhasználó

Szia, köszi, hogy írtál választ!! Elkészítettem mindent ahogy írtad, nagyon jó ötlet volt, eddig el sem tudtam képzelni a "krumplipürét" édesen. S?t, annyira nagy gondot nem is fordítottam idáig az ízesítésére sem, egy kis só, max némi szerecsendióval. De ez így nagyon finom lett, még úgy is, hogy sós étel mellé tálaltam köretként!!! Kókusztejet csak utólag raktam bele, így nem tudtam meg, mi a különbség..:)) A blogodhoz gratulálok, nagyon szuper, tegnap egész este arra voltam "rákattanva". Baráti üdvözlettel: boyar

mamuka

Melegen is fogyasztható ez a burgonyapüré?

Törölt felhasználó

<a href="http://www.happybirthdayfriends.com/wishing-you-a-happy-birthday/">Happy Birthday</a> <a href="http://www.happybirthdayfriends.com/wishing-you-a-happy-birthday/">Birthday</a> <a href="http://www.happybirthdayfriends.com/wishing-you-a-happy-birthday/">Birthday wishes</a>

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek