Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Costa Rica" burgonyapüré

"Costa Rica" burgonyapüré
"Costa Rica" burgonyapüré
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először is: nem gondolom, hogy bármilyen püréről lehetne jó képet készíteni - ha mégis lehet, akkor én még nem értem el fényképészi evolúcióm ezen szakaszát.
Volt egy szuper costa ricai terrine receptem, de én nem az a fajta vagyok, aki azzal pepecsel. Előbb feltekerek egy hordának való sushit, mint hogy nekiálljak szöszmötölni bármi ilyesmivel.
És mivel az eredeti recept egyébként sem volt kivitelezhető alapanyag hiányában - még számomra sem - ezért ki kellett gondolnom, hogyan lehetne belőle valamit azért használni. Oh, ez most olyan nagyzolós, de nem kaptam pálmaszívet. Borzasztó. Nem bírtam aludni... Mindenki felejtse el, nem kell. Még csak tudni sem kell, hogy mi az.
Ehelyett egészen egyszerűen készítettem egy jó kis burgonyapürét, a csípős sült csirkéhez és csak az ízeket hoztam át a másik receptből.
Csak ínyenceknek. Rántott csirkéhez és pörkölthöz ragaszkodó ízlelőbimbók számára sok(k) lehet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mindenképpen sültekhez, és mindenképpen hidegen fogyasszuk. Nyárra kiváló grillezős köret.
pH besorolás: enyhén lúgosít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát apróra felkockázzuk, és ráöntjük a kókusztejet vagy tejet. Ha nem lepi el, öntsünk még hozzá egy kevés vizet. Hozzátesszük a chilit, sózzuk, és kis lángon főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  2. Leszűrjük a burgonyát, a tejet félretesszük. Összetörjük, elkeverjük benne a fehérborsot és az aprított szárított gyümölcsöt.
  3. A megmaradt tejet sűrűbbre forraljuk pár percig, majd az olajjal együtt a burgonyához keverjük.
  4. Behűtve fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 100 819
elküldve: 4
receptkönyvben: 503
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: 3

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns burgonyapüré, kókusztejes burgonyapüré, aszalt gyümölcsös krumplipüré, chilis krumplipüré

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boyar
Boyar / boyar Sat, 2011-02-26 11:43

Hmm :)
Nem lehetne simán csak vízben megfőzni, és a "töréskor" hozzáadni a kókusztejet? Mi a különbség akkor, ha tejben főzzük ?? Ilyenről nem is hallottam ezidáig, de biztos, nagyon finom, a mai szombat esti vacsi köretének szántam, plusz némi szárított banánnal, szerintem illene bele...

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-02-28 16:23

Szia Boyar!
Kérlek, ne haragudj, néhány napig nem voltam itthon, nem tudtam válaszolni. Talán azóta már elkészítetted? Talán nem.
A Te ötleted is jó, hogy utólag adod hozzá a kókusztejet, de a különbség kb. olyan lesz, mintha feltálalnál egy húslevest: az egyiket vele főtt csirkehússal, a másikat vízben főttel. Nehéz elmagyarázni.
Egyszerűen csak kicsit más. De ha gondolod, keverd csak bele utólag, ahogy szeretnéd. Úgy is biztos, hogy finom lesz!
Majd írd meg, hogy sikerült!
Eszter

boyar
Boyar / boyar Tue, 2011-03-01 01:28

Szia, köszi, hogy írtál választ!!
Elkészítettem mindent ahogy írtad, nagyon jó ötlet volt, eddig el sem tudtam képzelni a "krumplipürét" édesen. Sőt, annyira nagy gondot nem is fordítottam idáig az ízesítésére sem, egy kis só, max némi szerecsendióval. De ez így nagyon finom lett, még úgy is, hogy sós étel mellé tálaltam köretként!!!
Kókusztejet csak utólag raktam bele, így nem tudtam meg, mi a különbség..:)) A blogodhoz gratulálok, nagyon szuper, tegnap egész este arra voltam "rákattanva".
Baráti üdvözlettel:
boyar

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Thu, 2010-08-19 21:13

Oóó..azt sem igazán szeretem..Amit szeretek: áfonya, barack, eper..ennyi az,amit szívesen megeszek. A kivit még nem kóstoltam..Ja,meg az aszalt meggy is finom. Ha valamelyikkel jó lehet, akkor örülök :)
Azt a válogatós mindenemet,mi? :P

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Thu, 2010-08-19 17:42

Ja,ok..figyelmetlen voltam. De már látom is, hogy apróra vágott chili :D
És tényleg guszta amúgy a kép :D viszont a fügét nem szeretem, sem a datolyát..esetleg valami más? :)

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-08-19 12:13

Nem már! Szerintem nagyon szuper a kép, alábecsülöd magad! A kombináció meg nagyon rendben van, biztosan nagyon fincsi ez a püré. :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Thu, 2010-08-19 10:28

Pedig azért szerintem jó kép lett,még így, egy püréről is. :)
Egyébként a chilit csak főzzük bele a vízbe vagy daraboljuk is bele utána? :)

461
burgonya 0.5 kg
kókusztej 2 dl
chili 1 db
aszalt gyümölcsök 4 dkg
fehér bors 0.5 tk
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint