r
Nosalty Logó

"Costa Rica" burgonyapüré

P.
"Costa Rica" burgonyapüré
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

460
Kalória
6.3g
Fehérje
48.4g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
227.7g
Víz
-
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 460 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    455.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 920 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát apróra felkockázzuk, és ráöntjük a kókusztejet vagy tejet. Ha nem lepi el, öntsünk még hozzá egy kevés vizet. Hozzátesszük a chilit, sózzuk, és kis lángon főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  2. Leszűrjük a burgonyát, a tejet félretesszük. Összetörjük, elkeverjük benne a fehérborsot és az aprított szárított gyümölcsöt.
  3. A megmaradt tejet sűrűbbre forraljuk pár percig, majd az olajjal együtt a burgonyához keverjük.
  4. Behűtve fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Először is: nem gondolom, hogy bármilyen püréről lehetne jó képet készíteni - ha mégis lehet, akkor én még nem értem el fényképészi evolúcióm ezen szakaszát. Volt egy szuper costa ricai terrine receptem, de én nem az a fajta vagyok, aki azzal pepecsel. Előbb feltekerek egy hordának való sushit, mint hogy nekiálljak szöszmötölni bármi ilyesmivel. És mivel az eredeti recept egyébként sem volt kivitelezhető alapanyag hiányában - még számomra sem - ezért ki kellett gondolnom, hogyan lehetne belőle valamit azért használni. Oh, ez most olyan nagyzolós, de nem kaptam pálmaszívet. Borzasztó. Nem bírtam aludni... Mindenki felejtse el, nem kell. Még csak tudni sem kell, hogy mi az. Ehelyett egészen egyszerűen készítettem egy jó kis burgonyapürét, a csípős sült csirkéhez és csak az ízeket hoztam át a másik receptből. Csak ínyenceknek. Rántott csirkéhez és pörkölthöz ragaszkodó ízlelőbimbók számára sok(k) lehet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...