r
Nosalty Logó

Fitt lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fitt lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 995 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 5969 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 188 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3281.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    1657 micro
  • β-karotin
    4184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 995 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19687 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    4669 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    5097 mg
  • Nátrium
    8645 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4657 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2155 micro
  • α-karotin
    9943 micro
  • β-karotin
    25102 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    40272 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 5969 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1269 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A zabpelyhet liszt állagúra daráljuk. Hozzáadjuk a 2 tojást és a sót. Összegyúrjuk.
  2. Négy részre vesszük. Lisztezett (nálam teljes kiőrlésű liszt) nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk. Nem lesz olyan vékony, mint a sima tészta, erre figyeljünk. A tepsit/jénait a tésztára helyezzük, és körbevágjuk. Kicsit még levágunk minden oldaláról, majd 3 részre vágjuk.
  3. A levágott részeket a többihez gyúrjuk, majd a nyújt-vág folyamatot még 3x megismételjük.
  4. Forró vízben 5 perc alatt hármasával kifőzzük.
  5. Nem baj, ha nem használjuk fel a teljes tésztát, nekem is maradt egy nagyobb gombócnyi. Ha nagyobb a tepsi, lehet, hogy kell az egész. Ki kell tapasztalni.

Ragu

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, pirítjuk.
  2. A répát apróra daraboljuk, és a hagymához adjuk. Pár percig pároljuk.
  3. Mehet bele a darált hús. Ha elkezd fehéredni, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Készre főzzük.

Besamel

  1. Egy lábasban a vajat megolvasztjuk.
  2. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. Ezután lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan keverve, hogy egyenletes legyen. Beletesszük a fűszereket, és főzzük, míg sűrű krémet nem kapunk.

Összeállítás

  1. Tészta, besamel, ragu, sajt. Ezt 3x megismételjük.
  2. A tetejére még egy réteg tészta, erre besamel és jó sok sajt.
  3. 40-50 percig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7142
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a lasagne-t, de a boltban kapható tészták nem éppen nekem valók, így diéta alatt. Igaz, hogy a zabpehely is szénhidrát, de ez egészséges fajta szénhidrát. :) Aki még diétásabbra szeretné, az a tejet kókusztejre/mandulatejre cserélheti. A sajt pedig lehet egy light fajta vagy mozzarella (attól, hogy zsíros, még egészséges). Nekem nagyon ízlett. 

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek