r
Nosalty Logó

Lasagne eredeti olasz recept alapján

Norbi06
Lasagne eredeti olasz recept alapján
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tejmártáshoz (besamel)

A szóráshoz

  • 20 dkg mozzarella (trappista v. bármilyen félkemény sajt)
595
Kalória
36.6g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
184.4g
Víz
160.7g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tejmártáshoz (besamel)

A szóráshoz

Összesen 595 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tejmártáshoz (besamel)

A szóráshoz

Összesen 2968 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tejmártáshoz (besamel)

A szóráshoz

Összesen 160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4339 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 595 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1746 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    922 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1602 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6926 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    21693 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 2968 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1172 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hagymát a fokhagymával és a répával kevés olajon lepirítjuk egy lábosban. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig együtt pirongatunk az alappal.
  2. Felöntjük a paradicsomlével, az összes fűszert hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
  3. Amíg fő a ragu, elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk egy gyorsforralóban és simára keverjük a liszttel, mint egy rántás alapot. Felöntjük forró tejjel, befűszerezzük, és besűrűsödésig főzzük kis lángon (kb. 2 perc).
  4. A tésztát összegyúrjuk a tojásból és a lisztből kevés sóval.Alényeg, hogy nyújtható legyen: ne túl kemény, ne is túl lágy. Sordófával vagy tésztanyújtó géppel papírvékonyra kihúzzuk, és félretesszük.
  5. Vajjal kikenünkk egy jénai tálat vagy tepsit, és elkezdjük rétegezni a tésztát, a besamelt és a ragut. Az alján tészta legyen, a tetején pedig besamel, amelyet megszórunk sajttal.
  6. Sütőben aranybarnára pirítjuk a lasagne-t. Ha nem akarjuk, hogy szétessen vágásnál, hanem szép keresztmetszetes legyen, várjunk míg, visszahűl az ételünk egy keveset.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x10

Lasagne. Egy örök klasszikus. Olasz éttermektől kezdve már egészen a multik polcain mirelitként sorakozva, mindenhol láthatjuk és kóstolhatjuk, de a legjobb, ha magunk készítjük el. Ez egy laktató, családi recept. Nálunk is a családban született egy tradícionális olasz recept alapján.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...