r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne Norasztól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norasz
Spenótos lasagne Norasztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7713 micro
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4398.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1119 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30853 micro
Összesen 2016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két gerezd fokhagymát nagyobb darabokra vágunk, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ezután rádobjuk a még fagyos parajt, és lefedjük az edényt. Megvárjuk, amíg felolvad, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. A harmadik gerezd fokhagymát préselve adjuk hozzá. Kicsit összefőzzük, majd félretesszük.
  2. Ezután elkészítjük a besamelt. A lisztet kevés olajjal pár pillanatig pirítjuk, majd elkezdjük felöntögetni a tejjel. Először csak 1 dl, elkavar, felfőz. Ha besűrűsödött, akkor a következő dl, ismét elkavar, felfőz, és így tovább addig, amíg fővő állapotban is hígabb állagú marad (olyan kb, mint egy rántás). Vigyázni kell vele, mert hamar leéghet, folyamatosan kevergetni kell. Természetesen közben ízesíthetjük sóval-borssal, más nem kell. Még forrón hozzáadjuk a ricottát, és jól elkeverjük az egészet.
  3. A sütőt előmelegítjük, és rétegezzük a lasagnét. Egy római tálat (jénai is tökéletes) kikenjük olajjal, majd az aljára egy réteg spenótot teszünk. Erre jött a tészta (szárazon, nem kell előfőzni), majd a besamel. Fontos, hogy minden réteg tökéletesen fedje a tésztát, hiszen csak “szottyos” állapotban tud megpuhulni a sütőben. Újra tészta, majd spenót. Ismét tészta, majd besamel, és így tovább, amíg minden szépen el nem fogy.
  4. Lefedjük alufóliával, és ment is be a sütőbe 200 fokra, kb. 40-45 percre. Fél óra elteltével kicsit visszább lehet venni a hőfokot 190 fokra, és fontos, hogy folyamatosan ellenőrizzük, hogy megpuhult-e már a tésztánk.
  5. Kb. 45 perc után vagy amikor a tészta már majdnem puha, akkor mehet rá a sajt, és vissza a sütőbe még tíz percre, de ekkor már nem fedjük le. Nekem az alja lepirult, de én kimondottan így szeretem!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2403
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik legfinomabb spenótos étel, amit valaha kóstoltam. Ráadásul igyekeztem egy diétásabb verziót összehozni. Szerintem sikerült :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...