Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetakrémmel töltött paradicsom

Fetakrémmel töltött paradicsom
Fetakrémmel töltött paradicsom
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nem mindennapi görögös ízvilágot idéző ételre vágytam ebben a nagy melegben, aminek elkészítéséhez ráadásul nem kell a konyhában szenvednem.

hozzávalók / 2 adag

Hozzávalók

  • 6 db paradicsom 

A krémhez:

  • 20 dkg feta sajt
  • 1/4 lilahagyma
  • 2 szál újhagyma zöld
  • 5 levél bazsalikom
  • 5 levél szárított medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • tej
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • szárított, darabolt metélőhagyma
  • őrölt fekete bors

Díszítéshez:

  • 6 levél fodros saláta
  • 1 zellerlevél szár
  • 6 szem mag nélküli fekete olívabogyó
  • 6 szem chili paprikával töltött zöld olívabogyó 
  • 6 levél fodros saláta
  • petrezselyem levél
  • lilahagyma
  • 1 db chilipaprika

ajánlat

Kánikulában, jól lehűtve kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat megskalpoljuk, a belsejüket kivágjuk, ezt félretesszük.
  2. A lilahagymából egy karikát szintén félreteszünk, a többit aprítjuk az újhagyma zöldjével, petrezselyemmel, bazsalikomlevéllel, medvehagymával, chilipaprikával együtt.
  3. A fetasajtot villával összenyomjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük, öntünk rá tejet, s jól összekeverjük.
  4. A masszát belekanalazzuk a paradicsomokba.
  5. Egy tányérra ráhelyezzük a fodros saláta leveleket., rá a paradicsomokat, a sapka közepébe beszórunk egy petrezselyemlevelet, a szélére rakunk egy zellerlevél ágat, s chilipaprikát és körbe az olívabogyókat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

zöldfűszeres krémmel töltött paradicsom, skalpolt paradicsom, paradicsom fűszeres feta sajttal töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kocka Cukor
Kocka Cukor / Kocka Cukor Fri, 2013-11-22 17:21

Valami fantasztikus ötlet! Azt hiszem a mai halrudak mellé fogom tálalni, így a maradék feta is elfogy. Köszönöm a receptet.