Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paradicsom reggelire

Töltött paradicsom reggelire
Töltött paradicsom reggelire
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Majonéz okán nem mondanám a legkönnyebb reggelinek, de igazán laktató és finom egy kirándulás előtt pl. A házi majonéz és a spenót elképesztően jól működik együtt.

hozzávalók / 4 adag

majonéz

hidegtál

Szólj hozzá!

elkészítés

majonéz

  1. Először is hűtsük le a majonéz alapanyagait (az olajat is, akármilyen furcsa).
  2. Válasszuk szét a tojásokat, csak a sárgájára lesz szükségünk. Tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a mustárt, a cukrot és a sót. Utóbbi kettőt későbbi kóstolás szerint adagolhatjuk pluszba, mindkettővel érdemes az elején csínján bánni. Keverjük habosra robotgép segítségével, amikor már halványsárga a színe, akkor értük el a kellő állagot.
  3. Már csak cseppenként kell hozzáadagolnunk és -kevernünk a kétfajta olajat, mindig vegye fel az olajat a tojásunk. Erre ügyeljünk nagyon. Amikor elválik a tálunktól, akkor kész is. (Itt érdemes kóstolnunk, hogy kell-e még bele cukor vagy só.) A végeredmény egy vajszerű és nem krémszerű majonéz. Egy kevés citromlével vagy ecettel elkeverjük, és már kész is.

megszületik a hidegtálunk

  1. A spenótot apróbb darabokra tépkedjük, és olívaolajon megfonnyasszuk. A sonkát felkockázzuk, és szintén átsütjük.
  2. A paradicsomokat megskalpoljuk, kivájjuk a közepüket. Az uborkát és a zellert is tetszés szerint aprítjuk.
  3. A sonkát, a spenótot és az uborkakockákat összekeverjük a majonézzel. Mindegyikből hagyhatunk keveset a tetejére díszítésnek is. Megtöltjük a paradicsomokat, szőlőmagolajjal meglocsoljuk őket, és megszórjuk metélőhagymával ízlésesen.
  4. Sajtokkal, halványító zellerrel, gyökérkenyérrel vagy pirítóssal fogyasszuk. Ahogy tetszik.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

zöldségekkel töltött paradicsom

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

489
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 1.5 dl
olívaolaj 1.5 ek
citromlé 1.5 teáskanál
mustár 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
olívaolaj 1 ek
paradicsom 4 db
sonka 15 dkg
spenót 20 dkg
kígyóuborka 0.5 db
halványító zeller 1 közepes szár
metélőhagyma 1.5 ek
szőlőmagolaj 20 ml