r
Nosalty Logó

Töltött paradicsom reggelire

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
janettaylor
Töltött paradicsom reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

majonéz

hidegtál

Összesen 489 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

majonéz

hidegtál

Összesen 1958 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

majonéz

hidegtál

Összesen 162 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4664 micro
Összesen 489 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    441 micro
  • β-karotin
    10234 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    18655 micro
Összesen 1958 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    853 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

majonéz

hidegtál

Elkészítés

majonéz

  1. Először is hűtsük le a majonéz alapanyagait (az olajat is, akármilyen furcsa).
  2. Válasszuk szét a tojásokat, csak a sárgájára lesz szükségünk. Tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a mustárt, a cukrot és a sót. Utóbbi kettőt későbbi kóstolás szerint adagolhatjuk pluszba, mindkettővel érdemes az elején csínján bánni. Keverjük habosra robotgép segítségével, amikor már halványsárga a színe, akkor értük el a kellő állagot.
  3. Már csak cseppenként kell hozzáadagolnunk és -kevernünk a kétfajta olajat, mindig vegye fel az olajat a tojásunk. Erre ügyeljünk nagyon. Amikor elválik a tálunktól, akkor kész is. (Itt érdemes kóstolnunk, hogy kell-e még bele cukor vagy só.) A végeredmény egy vajszerű és nem krémszerű majonéz. Egy kevés citromlével vagy ecettel elkeverjük, és már kész is.

hidegtál

  1. A spenótot apróbb darabokra tépkedjük, és olívaolajon megfonnyasszuk. A sonkát felkockázzuk, és szintén átsütjük.
  2. A paradicsomokat megskalpoljuk, kivájjuk a közepüket. Az uborkát és a zellert is tetszés szerint aprítjuk.
  3. A sonkát, a spenótot és az uborkakockákat összekeverjük a majonézzel. Mindegyikből hagyhatunk keveset a tetejére díszítésnek is. Megtöltjük a paradicsomokat, szőlőmagolajjal meglocsoljuk őket, és megszórjuk metélőhagymával ízlésesen.
  4. Sajtokkal, halványító zellerrel, gyökérkenyérrel vagy pirítóssal fogyasszuk. Ahogy tetszik.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1135
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött paradicsom reggelire
janettaylor 107 recept

Majonéz okán nem mondanám a legkönnyebb reggelinek, de igazán laktató és finom egy kirándulás előtt pl. A házi majonéz és a spenót elképesztően jól működik együtt.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

majonéz

hidegtál

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.