Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált hússal töltött paradicsom Glaser konyhájából

Darált hússal töltött paradicsom Glaser konyhájából
Darált hússal töltött paradicsom Glaser konyhájából
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom étel. Rizzsel vagy burgonyapürével.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, a szár felőli részéből, éles késsel egy-egy kalapot vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kikapart paradicsomhúst apróra vágjuk.
  2. A húst a hagymával az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, ½ ek ajvárt, és kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A darált húsmasszát elosszuk a paradicsomokba. A paradicsomokat egy tűzálló tálba tesszük.
  4. A levest felfőzzük a tejszínnel és a maradék ajvárral. Sóval, borssal fűszerezzük, a paradicsom köré öntjük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  5. A reszelt mozzarellát a paradicsomokra szórjuk, és további 5 percig sütjük.
  6. A durvára vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 982
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött paradicsom, bazsalikomos hússal töltött paradicsom

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sillagokpora
sillagokpora Sun, 2014-10-12 18:34

Elkészítettem ebédre, és szuper volt! Nagyon finom! Köszönöm az ötletet!

460
paradicsom 2 nagy db
darált sertéshús 250 g
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ajvár 3.5 ek
zöldség alaplé 75 ml
főzőtejszín 75 ml
mozzarella 60 g
bazsalikom 6 levél