r
Nosalty Logó

Darált hússal töltött paradicsom Glaser konyhájából

Glaser
Darált hússal töltött paradicsom Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

460
Kalória
35.2g
Fehérje
13.2g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
321.4g
Víz
115.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    321.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    642.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1015 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, a szár felőli részéből, éles késsel egy-egy kalapot vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kikapart paradicsomhúst apróra vágjuk.
  2. A húst a hagymával az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, ½ ek ajvárt, és kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A darált húsmasszát elosszuk a paradicsomokba. A paradicsomokat egy tűzálló tálba tesszük.
  4. A levest felfőzzük a tejszínnel és a maradék ajvárral. Sóval, borssal fűszerezzük, a paradicsom köré öntjük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  5. A reszelt mozzarellát a paradicsomokra szórjuk, és további 5 percig sütjük.
  6. A durvára vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy egyszerű és finom étel. Rizzsel vagy burgonyapürével.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek