r
Nosalty Logó

Fél malac-fokhagymás mézes fűszeres pácban

NS
Fél malac-fokhagymás mézes fűszeres pácban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A malachoz

A körethez

756
Kalória
55.5g
Fehérje
65.3g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
328.4g
Víz
128g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A malachoz

A körethez

Összesen 756 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A malachoz

A körethez

Összesen 3019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A malachoz

A körethez

Összesen 117 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 756 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5229 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2278 mg
  • Nátrium
    1999 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    261 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1313.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 3019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A malachoz

  1. A sok-sok fűszert alaposan összekeverjükaz olajjal, az ínyencek egy kis bort is önthetnek a páclébe.
  2. A malackánkat alaposan megmossuk, a bőrös részeket és a húsosat is egyaránt bevagdossuk,és beledugdossuka fokhagyma gerezdeket, minél többet,annál jobb(éna hús mellé is pakoltam bőven).
  3. Sűrű páclével alaposan megöntözzüka husit, és hagyjukpihenni legalább egy napot (én nem mindig hagyom, úgy is isteni). Természetesen letakarva pihentetjük,és hagyjuk,hogy beszívja a fűszereket.
  4. Fóliával lefedett tepsiben sütjükeleinte közepes lángonlegalább 1 órát, időnként ellenőrizzük,ha nincs elég folyadék alatta, egy kis vizet öntünk alá. Locsolgatjuka páclével is!
  5. Amíg a malackánk sül a sütőben, elkészítjüka köreteket. A fagyasztott zöldségköretet megpároljukzöldfűszerekkel (bazsalikom, zöldhagyma, petrezselyem) és persze egy kis só.
  6. A krumplit alaposan megmossuk,és gerezdekre vágjuk, bepakoljukegy lezárható nylon tasakba, bedobunk mellé egy kis sót, egy kanál lisztet és fél kanál pirospaprikát. Jó alaposan lezárjuk,és összerázzuk, hogy minden krumpli lisztes és paprikás legyen.
  7. Sütőlapra szórjuk,és pici olajjal meglocsoljuk.Mehet is a sütőbe a husink mellé, amit le is ellenőrzünk. Kb. 40 perc alatt ropogósra sül a krumpli.
  8. Alaposan locsolgatjuka husinkat, és bő egy óra után (közepes lángon!) levesszüka fóliát, és hagyjuk, hogy piruljon,és besűrűsödjön a páclé.
  9. Tálalásnálszép vékony szeleteket vágunk, és meglocsolgatjuka levével, mellé krumplit és a párolt zöldségeket tálalunk!JÓ ÉTVÁGYAT ÉS KELLEMES SÜTÉST!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Különösebb története nincs a malackának, talán csak annyi, hogy rengeteg húst eszünk a barátommal, és ő különösen szereti a tortilla lapokat, pontosabban az abból készült ételeket.. De hogy is jön a tortillához a féldisznó? Igazán egyszerű, mindig úgy sütök húst, hogy a maradék tökéletes legyen egy jó adag friss zöldséggel és valami fűszeres mártással tortillába csavarni.:)  A különleges fűszeres pácokat egyébként is nagyon szeretem, így ha az ember lányának konyhájában végtelen sok fűszer van, akkor igazán nincs határa a páclevek különböző variációjának. Remélem, akik elkészítik, ízleni fog nekik, és kedvet kapnak a kísérletezésre.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek