Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fél malac-fokhagymás mézes fűszeres pácban

Fél malac-fokhagymás mézes fűszeres pácban
Fél malac-fokhagymás mézes fűszeres pácban
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb története nincs a malackának, talán csak annyi, hogy rengeteg húst eszünk a barátommal, és ő különösen szereti a tortilla lapokat, pontosabban az abból készült ételeket.. De hogy is jön a tortillához a féldisznó?
Igazán egyszerű, mindig úgy sütök húst, hogy a maradék tökéletes legyen egy jó adag friss zöldséggel és valami fűszeres mártással tortillába csavarni.:) 
A különleges fűszeres pácokat egyébként is nagyon szeretem, így ha az ember lányának konyhájában végtelen sok fűszer van, akkor igazán nincs határa a páclevek különböző variációjának.

Remélem, akik elkészítik, ízleni fog nekik, és kedvet kapnak a kísérletezésre.

hozzávalók / 4 adag

A malachoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sok-sok fűszert alaposan összekeverjük az olajjal, az ínyencek egy kis bort is önthetnek a páclébe.
  2. A malackánkat alaposan megmossuk, a bőrös részeket és a húsosat is egyaránt bevagdossuk, és beledugdossuk a fokhagyma gerezdeket, minél többet, annál jobb (én a hús mellé is pakoltam bőven).
  3. Sűrű páclével alaposan megöntözzük a husit, és hagyjuk pihenni legalább egy napot (én nem mindig hagyom, úgy is isteni). Természetesen letakarva pihentetjük, és hagyjuk, hogy beszívja a fűszereket.
  4. Fóliával lefedett tepsiben sütjük eleinte közepes lángon legalább 1 órát, időnként ellenőrizzük, ha nincs elég folyadék alatta, egy kis vizet öntünk alá. Locsolgatjuk a páclével is!
  5. Amíg a malackánk sül a sütőben, elkészítjük a köreteket. A fagyasztott zöldségköretet megpároljuk zöldfűszerekkel (bazsalikom, zöldhagyma, petrezselyem) és persze egy kis só.
  6. A krumplit alaposan megmossuk, és gerezdekre vágjuk, bepakoljuk egy lezárható nylon tasakba, bedobunk mellé egy kis sót, egy kanál lisztet és fél kanál pirospaprikát. Jó alaposan lezárjuk, és összerázzuk, hogy minden krumpli lisztes és paprikás legyen.
  7. Sütőlapra szórjuk, és pici olajjal meglocsoljuk. Mehet is a sütőbe a husink mellé, amit le is ellenőrzünk. Kb. 40 perc alatt ropogósra sül a krumpli.
  8. Alaposan locsolgatjuk a husinkat, és bő egy óra után (közepes lángon!) levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy piruljon, és besűrűsödjön a páclé.
  9. Tálalásnál szép vékony szeleteket vágunk, és meglocsolgatjuk a levével, mellé krumplit és a párolt zöldségeket tálalunk! JÓ ÉTVÁGYAT ÉS KELLEMES SÜTÉST!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 007
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tity

Mióta szakács: 2012.12.04.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéssült, pácolt hús, mustáros-mézes sertéshús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tity
Tity / tity Fri, 2013-09-06 14:10

Szia !

Lehetősség szerint fiatalabb sertés húsa, ami bőrös és hájas, a hús viszont kevésbé zsíros..tiszta hús.
Itt Angliában ezeket kötözve lehet kapni, sajnos pontosan nem tudnám megmondani melyik része.
Így azt ajánlom menj a henteshez és a legszimpatikusabb husit válaszd.
Kellemes főzicskézést!

Lindibidi
Lindibidi Fri, 2013-09-06 07:55

Szia!
A malac melyik részéből ajánlod az elkészítést? Ez milyen része, ami a képen van? És ténylegesen malac hús kell, vagy lehet disznó is? Előre is köszi! :)

756
sertéshús 800 g
fokhagyma 10 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
méz 2 teáskanál
napraforgó olaj 50 ml
paprikakrém 1 teáskanál
mustár 2 teáskanál
barna cukor 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
mexikói keverék 50 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
zöldhagyma 2 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
újkrumpli 1 kg
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál