r
Nosalty Logó

Karaj zöldséges mártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Irén
Karaj zöldséges mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1038 micro
  • β-karotin
    2747 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4152 micro
  • β-karotin
    10989 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    1351 micro
Összesen 2414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat karikára vágjuk, a sárgarépákat lereszeljük, a paprikákat és a paradicsomokat kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Pár perc múlva a paradicsomot és a paprikát is és dinszteljük kb. 5 percet. Egy másik serpenyőben a hússzeleteket fehéredésik átsütjük-forgatjuk. A vízbe keverjük az ételízesítőt, a burgonyát karikára vágjuk.
  3. Egy olajjal kikent tepsibe rakjuk a burgonyát,, arra a húst, arra a zöldséges masszát, majd ráöntjük a vizet. 200 fokon kb. 60 percet sütjük.
  4. A húst és a burgonyát kiszedjük, a zöldséget szitán áttörjük, majd a hússzeletekre adagoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2220
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újságban találtam, nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek