r
Nosalty Logó

Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 1304 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 5213 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 211 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3310.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1304 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    417.6 g

Zsír

  • Összesen
    366.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13242.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    4217 mg
  • Nátrium
    6620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1523.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3122 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 5213 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Húshoz

Páchoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A megtisztított karajt egy-másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. (Én egyszerűen megoldottam, a hentesemet megkértem, és profin elvégezte helyettem.:) )
  2. Az olajból és a fűszerekből (magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, pirospaprika, só, bors) pácot készítünk. A húst mindenütt jól bekenegetjük vele, a zsebecskéket is, majd becsavarjuk egy alufóliába, és légmentesen lezárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Páchoz

  1. Másnap a zsebecskékbe vastag szelet sajtot, baconszalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakunk. Majd az egészet beletesszük egy előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba (cserépedénybe).
  2. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakjuk, és aláöntünk egy deciliter vizet, amelyben feloldottunk egy húsleves kockát és a száraz fehérbort.
  3. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és körülbelül 180 fokon, 2 órán keresztül sütjük. Ezután ellenőrizzük, ha a hús puha, akkor levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük.
  4. A sütőből kivéve várunk, hogy langyosra hűljön. Ami levet engedett a sütés alatt, nehogy kiöntsük! Szuper pecsenyeszaft készül belőle: egy edénybe merőkanállal kiszedjük a sütés során keletkezett szaftot, majd kissé felforraljuk, és egy kevés ételsűrítővel (keményítő) néhány perc alatt összefőzzük.
  5. Ezután egy deszkán ferdén felszeleteljük a sült húst, és az imént elkészített isteni finom pecsenyeszafttal meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 8687
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.

Ajánló

Krumplipürét és párolt zöldborsót készítettem hozzá. Mennyei vasárnapi ebéd, higgyetek nekem! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A római tál egy szuper találmány, nagyon szeretem használni. Rétegezzük bele a húsokat, zöldségeket, fűszerezzük alaposan, és már mehet is a hideg sütőbe. A végeredmény egy szaftos, mennyei étel lesz.

Hozzászólások

Dalos Tímea

Kedves Sylvia! Karácsonyra készítettem ezt a fenséges ételt. Bár én a kolbászt kihagytam bel?le (kicsit dögösnek találtam), rendkívül finom és látványos lett. Osztatlan sikert aratott a vendégeim és a családom körében. Biztos, hogy sokszor kerül nálunk asztalra. Köszönet a remek receptért!

Sylvia Gasztro Angyal

Kedves Tímea! Nagyon szívesen! Örülök,hogy kipróbáltad és hogy sikered volt vele. Legközelebb próbáld meg,hogy egy kis kolbászt is teszel bele, így még ízletesebb, igaz kicsit laktatóbb, nehezebb fogás lesz bel?le... Üdvözöllek: Szilvi

Hozzávalók

Húshoz

Páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek