r
Nosalty Logó

Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húshoz

Páchoz

1304
Kalória
104.4g
Fehérje
6.3g
Szénhidrát
91.6g
Zsír
380.9g
Víz
318g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 1304 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 5213 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 211 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3310.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    380.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1304 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    417.6 g

Zsír

  • Összesen
    366.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13242.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    4217 mg
  • Nátrium
    6620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1523.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3122 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 5213 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A megtisztított karajt egy-másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. (Én egyszerűen megoldottam, a hentesemet megkértem, és profin elvégezte helyettem.:) )
  2. Az olajból és a fűszerekből (magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, pirospaprika, só, bors) pácot készítünk. A húst mindenütt jól bekenegetjük vele, a zsebecskéket is, majd becsavarjuk egy alufóliába, és légmentesen lezárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Páchoz

  1. Másnap a zsebecskékbe vastag szelet sajtot, baconszalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakunk. Majd az egészet beletesszük egy előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba (cserépedénybe).
  2. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakjuk, és aláöntünk egy deciliter vizet, amelyben feloldottunk egy húsleves kockát és a száraz fehérbort.
  3. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és körülbelül 180 fokon, 2 órán keresztül sütjük. Ezután ellenőrizzük, ha a hús puha, akkor levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük.
  4. A sütőből kivéve várunk, hogy langyosra hűljön. Ami levet engedett a sütés alatt, nehogy kiöntsük! Szuper pecsenyeszaft készül belőle: egy edénybe merőkanállal kiszedjük a sütés során keletkezett szaftot, majd kissé felforraljuk, és egy kevés ételsűrítővel (keményítő) néhány perc alatt összefőzzük.
  5. Ezután egy deszkán ferdén felszeleteljük a sült húst, és az imént elkészített isteni finom pecsenyeszafttal meglocsolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 140 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A római tál egy szuper találmány, nagyon szeretem használni. Rétegezzük bele a húsokat, zöldségeket, fűszerezzük alaposan, és már mehet is a hideg sütőbe. A végeredmény egy szaftos, mennyei étel lesz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek