Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Zsebes karaj Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
170 perc / előkészület: 30 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A római tál egy szuper találmány, nagyon szeretem használni. Rétegezzük bele a húsokat, zöldségeket, fűszerezzük alaposan, és már mehet is a hideg sütőbe. A végeredmény egy szaftos, mennyei étel lesz.

hozzávalók / 4 adag

Húshoz

Páchoz

ajánlat

Krumplipürét és párolt zöldborsót készítettem hozzá.
Mennyei vasárnapi ebéd, higgyetek nekem! :)
Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A megtisztított karajt egy-másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. (Én egyszerűen megoldottam, a hentesemet megkértem, és profin elvégezte helyettem.:) )
  2. Az olajból és a fűszerekből (magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, pirospaprika, só, bors) pácot készítünk. A húst mindenütt jól bekenegetjük vele, a zsebecskéket is, majd becsavarjuk egy alufóliába, és légmentesen lezárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Sütés

  1. Másnap a zsebecskékbe vastag szelet sajtot, baconszalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakunk. Majd az egészet beletesszük egy előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba (cserépedénybe).
  2. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakjuk, és aláöntünk egy deciliter vizet, amelyben feloldottunk egy húsleves kockát és a száraz fehérbort.
  3. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és körülbelül 180 fokon, 2 órán keresztül sütjük. Ezután ellenőrizzük, ha a hús puha, akkor levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük.
  4. A sütőből kivéve várunk, hogy langyosra hűljön. Ami levet engedett a sütés alatt, nehogy kiöntsük! Szuper pecsenyeszaft készül belőle: egy edénybe merőkanállal kiszedjük a sütés során keletkezett szaftot, majd kissé felforraljuk, és egy kevés ételsűrítővel (keményítő) néhány perc alatt összefőzzük.
  5. Ezután egy deszkán ferdén felszeleteljük a sült húst, és az imént elkészített isteni finom pecsenyeszafttal meglocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 6 164
elküldve: 4
receptkönyvben: 163
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsebes sült hús, töltött hús másként

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilviamalmos
Sylvia Gasztro Angyal / szilviamalmos Sat, 2018-02-03 15:29

Kedves Tímea!
Nagyon szívesen! Örülök,hogy kipróbáltad és hogy sikered volt vele.
Legközelebb próbáld meg,hogy egy kis kolbászt is teszel bele, így még ízletesebb,
igaz kicsit laktatóbb, nehezebb fogás lesz belőle...
Üdvözöllek: Szilvi

Dalos Tímea
Dalos Tímea Fri, 2018-02-02 21:15

Kedves Sylvia!
Karácsonyra készítettem ezt a fenséges ételt. Bár én a kolbászt kihagytam belőle (kicsit dögösnek találtam), rendkívül finom és látványos lett. Osztatlan sikert aratott a vendégeim és a családom körében. Biztos, hogy sokszor kerül nálunk asztalra. Köszönet a remek receptért!

1313
sertés rövidkaraj 1.5 kg
bacon 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
kolbász 15 dkg
leveskocka 1 db
fehérbor 1 dl
vöröshagyma 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
napraforgó olaj 1 dl
magyaros fűszerkeverék 3 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint