Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tépett hús alias pulled pork

Tépett hús alias pulled pork
Tépett hús alias pulled pork
860 perc / előkészület: 20 perc sütés: 840 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkóstolni és megszeretni egy pillanat műve volt! 12-14 óra alatt megsüti magát, és ízletesen omlik el a szánkban, csak annyi a dolgunk, hogy bezsebeljük az elismerő cuppogásokat.

Egészen odavagyok a tépett húsért, mióta először kóstoltam. Sokkal könnyebb és egyszerűbb az elkészítése, mint hittem.

A fotózáshoz nagy műgonddal igyekeztem nagyobb darabokban kiemelni a sütőtálból, hogy aztán két villával atomjaira szedve fogyasszuk el. 

Körítésnek steakburgonya, coleslow saláta, hagymalekvár dukál a barbecue szósz mellé. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Legeslegelső alkalommal öntöttem alá annyi vizet, hogy kb. félig abban állt a hús. Rengeteg levet eresztett, nem győztem mit kezdeni vele. 
Következő alkalommal már csak feleannyi vízzel kínáltam meg, de még mindig soknak találtam a levet a végén.

Már semmit nem teszek alá, se zsiradékot, se vizet, mert nincs rá szükség. Amennyi lé a húsból kisül és amivé a só-cukor olvad, az pont elegendő, így is van annyi szaftja, amennyivel meglocsolhatja, aki szereti. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéslapockát megmossuk és szárazra töröljük. A mustár kivételével a fűszereket összekeverjük. Ez lesz a száraz pácunk.
  2. A húst alaposan bekenjük a magvas mustárral. Erre rátapicskoljuk a száraz pácot úgy, hogy befedje a teljes felületet. Én rögtön abba a mélyebb kerámiatálba készítem elő, amiben majd sütni fogom.
  3. A tálat alufóliával minden irányból körbetekerjük, a fedél és a tál találkozásánál is. Szinte hermetikusan lezárjuk a tálat. 24 órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Ha eljött az ideje, betesszük a sütőbe, és 100 fokon elkezdjük sütni. Többnyire este 8-kor légkeveréssel indítom el a sütőt, de mielőtt lefekszünk, alsó-felső sütésre váltok, hogy mindenkinek zavartalan legyen az éjszakája. Reggel újra légkeverésre állítom.
  5. Kb. 12 órán át sütjük, anélkül, hogy ránéznénk. Akkor kicsomagoljuk, és óvatosan átfordítjuk, hogy az a fele is a szaft alá kerüljön, ami eddig felül volt. Már ekkor is omlik, de következő 2-3 órán át ellenállhatatlanra süti magát.
  • sütési hőfok: 100°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 947
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pulled pork

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

495
sertéslapocka 1.5 kg
dijoni mustár 20 dkg
2 ek
barna cukor 2 csapott ek
fűszerpaprika 2 ek
füstölt pirospaprika 1 ek
bors 4 teáskanál
chili 1 tk
római kömény 2 ek
barbecue szósz 100 g