r
Nosalty Logó

Bőrös sertéssült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Bőrös sertéssült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 535 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2143 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 535 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4665.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2892 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2143 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer szélétben bevágjuk -nem túl mélyen- a bőrt. A húst bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel, fekete ürömmel és a fokhagymával.
  2. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  3. A húst a bőrös felével lefelé tepsibe tesszük. Szórjuk köréje a hagymát és a sárgarépát, a zellert és a gyömbért. Öntsünk alá egy kis forró vizet, és toljuk a sütőbe.
  4. 60 perc múlva a húst fordítsuk meg, a sütőt állítsuk 150 fokra és süssük tovább kb 120-150 percet. Mikor látjuk, hogy a lé elpárolgott és a szaft barnul, öntsünk hozzá ismét forró vizet, de minden alkalommal csak keveset. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal. A sütési idő leteltével a húst alufóliába csomagoljuk és 10 percet pihentetjük.
  5. A sült szaftot egy kis vizzel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük. A húst szeletekre vágjuk és a szafttal tálajuk.
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 82185
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 13.

Ajánló

Körítésként főtt burgonya, savanyú káposzta, vagy idénysaláta illik mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ahhoz, hogy a bőr jó ropogós legyen, a sütési idő vége felé a sütőt állítsuk ismét 220 fokra és rövid időre a grillt is bekapcsolhatjuk. A szeleteléshez ajánlott az elektromos kés.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! A fekete üröm f?szert honnan szerezhetem be?

Glaser

Szia! Gondolom nagyobb elemiszer üzletek füszeres polcain kaphato, vagy meg lehet probalni gyogyszertarban is. Ha pedig meg sem tudod beszerezni helyettesitheted majoranaval. Üdv , Maria

Törölt felhasználó

Mez?k szélén is terem, onnan szoktam gy?jteni.

Törölt felhasználó

Na jó de mi lesz a répával, a zellerrel a gyömbérrel ? Szerény véleményem szerint e hús sütési ideje kb 3- 4 óra ha már az elején benne van a répa és társai mi lesz bel?lük a végére ?

Törölt felhasználó

Szépen megsülnek, mi legyen egyéb? A húslevesben is f?nek pár órát. Vagy te csak a fagyasztottat ismered?

Törölt felhasználó

Láncf?rész nem kell hozzá? Egyszer?en is lehet, hidegen, éles késsel kell szeletelni. Újralehet melegíteni.

Hajnal80

Ez biztosan jó recept,ha csak ebbe tudtál belekötni.

Törölt felhasználó

F?leg, ha a nemszakácsok kuruttyolnak.

Tzsu

Csak vigyázz nehogy allergiás légy a fekete ürömre!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Érdekes mennyi hülye létezik baj hogy szaporodnak!!!!

mehjul

Megcsináltam, fennséges! Szuper recept! Pedig fekete ürmöt nem is találtam, helyettesítettem majorannával, ahogy írtad. Nagyon könny? is volt követni, szuper precízen írtál le mindent! Ez lesz a karácsony napi menü, ha anyósomék átjönnek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.