Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrös sertéssült

Bőrös sertéssült
Bőrös sertéssült
225 perc / előkészület: 15 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahhoz, hogy a bőr jó ropogós legyen, a sütési idő vége felé a sütőt állítsuk ismét 220 fokra és rövid időre a grillt is bekapcsolhatjuk. A szeleteléshez ajánlott az elektromos kés.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Körítésként főtt burgonya, savanyú káposzta, vagy idénysaláta illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer szélétben bevágjuk -nem túl mélyen- a bőrt. A húst bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel, fekete ürömmel és a fokhagymával.
  2. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  3. A húst a bőrös felével lefelé tepsibe tesszük. Szórjuk köréje a hagymát és a sárgarépát, a zellert és a gyömbért. Öntsünk alá egy kis forró vizet, és toljuk a sütőbe.
  4. 60 perc múlva a húst fordítsuk meg, a sütőt állítsuk 150 fokra és süssük tovább kb 120-150 percet. Mikor látjuk, hogy a lé elpárolgott és a szaft barnul, öntsünk hozzá ismét forró vizet, de minden alkalommal csak keveset. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal. A sütési idő leteltével a húst alufóliába csomagoljuk és 10 percet pihentetjük.
  5. A sült szaftot egy kis vizzel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük. A húst szeletekre vágjuk és a szafttal tálajuk.

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 67 419
elküldve: 7
receptkönyvben: 557
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ropogós sertéssült

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mehjul
mehjul Thu, 2014-10-30 12:50

Megcsináltam, fennséges! Szuper recept! Pedig fekete ürmöt nem is találtam, helyettesítettem majorannával, ahogy írtad. Nagyon könnyű is volt követni, szuper precízen írtál le mindent! Ez lesz a karácsony napi menü, ha anyósomék átjönnek! :)

Tzsu
Tzsu Fri, 2012-11-30 19:08

Csak vigyázz nehogy allergiás légy a fekete ürömre!!!!!!!!!

Sancho
Sancho Fri, 2012-03-09 15:39

Láncfűrész nem kell hozzá? Egyszerűen is lehet, hidegen, éles késsel kell szeletelni. Újralehet melegíteni.

nyba
nyba Mon, 2011-11-14 22:31

Na jó de mi lesz a répával, a zellerrel a gyömbérrel ? Szerény véleményem szerint e hús sütési ideje kb 3- 4 óra ha már az elején benne van a répa és társai mi lesz belőlük a végére ?

Sancho
Sancho Sun, 2012-07-22 12:04

Szépen megsülnek, mi legyen egyéb? A húslevesben is főnek pár órát. Vagy te csak a fagyasztottat ismered?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 15:02

Szia!

A fekete üröm fűszert honnan szerezhetem be?

glaser
Glaser / glaser Fri, 2010-11-12 20:43

Szia! Gondolom nagyobb elemiszer üzletek füszeres polcain kaphato, vagy meg lehet probalni gyogyszertarban is. Ha pedig meg sem tudod beszerezni helyettesitheted majoranaval. Üdv , Maria

535
sertéshús 1.2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fekete üröm 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 kis db
zeller 1 közepes db
gyömbér 1 ek
víz 5 dl