Nosalty Logó

Fekete tészta paradicsomos húsgombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fekete tészta paradicsomos húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A friss zöldségdarához

Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A friss zöldségdarához

Összesen 1999 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A friss zöldségdarához

Összesen 119 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5046 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    846 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1264 micro
  • β-karotin
    4470 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    20185 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 1999 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1201 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A friss zöldségdarához

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymát késes aprítóban feldaraboljuk. 2/3 részét 1 kanál olajon dinsztelni kezdjük.
  2. Közben a maradék hagymához hozzáadjuk a fokhagymát, egy kisebb ág rozmaringot, 2-3 szál oreganót, néhány szál kakukkfüvet, a kacsamellet, borsozzuk és darabosra daráljuk. Hozzákeverjük a tojást, zsemlemorzsát és a zöldségdarát (ami sós), és apró, kis zölddiónyi golyókat gyúrunk belőle vizes kézzel (34 db lett).
  3. A megdinsztelődött hagymára tesszük a húsgolyókat, és mindkét oldalukat 1-1 perc alatt kissé megpirítjuk.
  4. Nyakon öntjük a darabolt paradicsomkonzervvel, sűrített paradicsommal, majd jöhet a méz, só, bors, ugyanolyan zöldfűszerek (ízlés szerint). 10 percig kis tűzön forraljuk.
  5. Közben vizet forralunk, megsózzuk és 2 perc alatt kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, leöblítjük, tálban olívaolajjal összekeverjük. Már tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4492
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Az ötlet már foglalkoztatott egy ideje, mióta a tisztateszta.blog.hu-n beleszerettem a színes tésztákba. Néhányat el is követtem és alaposan kibeszéltem a dolgot Csato kollégánkkal, aki szintén a tészta szerelmese. Hát mit tesz isten (helyettese: Csato), készít nekem finom tésztát, feketét, tarkát (szerencsére tehén sehol a láthatáron). Mondhatom, a mennyekbe emelkedtem. Annyira boldoggá tett evvel az ajándékkal, hogy nem bírtam magammal és gyorsan muszáj volt elkészítenem. Csak úgy mellékesen Csato (Zsuzsi) átnyújtott egy üveget, ami frissen télire eltett zöldségeket rejtett, fantasztikus összeállításban /remélem megörvendeztet minket ezeken az oldalakon a receptjével, mert nagyon finom/. A kellékek így teremtek. Ráadásul olyan gyorsan elkészíthető fogásról van szó, hogy hihetetlen. Itt is csak bíztatni tudok mindenkit a friss tészta készítésére. Az ötletek határa a csillagos ég és annyira jó, amikor mi magunk egy ilyet elkészítünk.

Hozzászólások

witch

Hat, ez a talalas nagyon gusztusos! Eddig, amikor fekete tesztat lattam nem az etvagyam jott meg, hogy finom legyek.

Évi néni

Isteni finom volt. Persze ez Zsuzsi érdeme, nem az enyém. Próbáld ki, szeretni fogod. Üdv: Évi néni

witch

Kedves Evi neni! Engem a latvany annyira lenyugozott, hogy se a story-t, se a receptet nem olvastam. Most latom, hogy milyen szerencses vagy, ilyen csodas ajandekot kapni, ejha! A husgomboc alapanyagnal meg leesett az allam, mert en is ezen morfondirozok mar egy ideje, hogy kacsabol kellene kesziteni. Ha csirke araban megkapnam, mar regen csak az lenne a menun. udv:witch

Törölt felhasználó

Witch! Még a látványától is undorottam a fekete tésztának!!Aztán valahogy lett tintahal tintám és ha már volt gondoltam uccu neki!Kegyetlen csinálni!Büdös/hal szagú/ ragad júúúúúúúúúúúúúj..............De csak meglett!!!Mikor már tészta lesz bel?le se undor,se halszag!!Mezei 8 tojásos/na inkább tíz/finom tészta lesz bel?le.És az egészhez kell egy fantasztikus szakács aki remekbe szabja!Azt hiszem a lehet? legjobb kezekbe került mert zseniálisan szép ételt kreált Évi néni!Köszönöm neki!!!!!!!!!!!!Öröm csak ránézni is!Üdv Csató

witch

Kedves csato! Nem igazan ertem, Neked miert nincs recept feltoltve, mert nagyon erted a "muvosseget" (egy idos bacsit idezve). Az biztos, hogy furcsa volt nekem is, hogy az ilyen tesztak szinte csak a szinet veszik at annak az adaleknak amit hozzagyurunk. Legyen az spenot vagy ebben az esetben tinta. Ennek van valami ize vagy szinten csak szinezi a tesztat? udv:witch

Évi néni

Ugye. Én is err?l gy?zködöm. Nem volt más íze, csak színtiszta tészta. Én készítettem lilát is áfonyával, de annak is csak a tészta íze volt. Érdekes mindenféle természetes szinezékkel próbálkozni. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Szia Witch! Az,h nem töltök fel recepteket annak két oka van.Az egyik az,hogy lövésem sincs mib?l mennyit teszek bele egy ételbe.Én nem tudok úgy f?zni,hogy hello ebbe van 5 deka ez ,három deka az ezt három percig sütöm...........Fogom és csinálom és kész!De még csak saccolni sem tudom,és nem is akarom!Kikattanok tudod az olyan kérdésekt?l is,hogy hány centi egy tepsi!Hát tudja a franc csak nem vok akkora hülye,h centizzem.Ránézek és jön hogy mibe tegyem! Másrészt nincs fényképez?m,mert meghalt.De ha lenne megf?zöm jól néz ki akkor szerinted nem befalom?Majd helyezgetem meg fotózom?:)Na jó én Csató vagyok nekem ezek nem m?ködnek! Nem nyugodtan csinálj fekete tésztát egy pici hal íze nincs!A spenótosnak meg nincs spenót íze!Most meg nem rég kaptam cékla port,hát iszonyatosan szép tészta lett bel?le.Megkapja Évi néni és ámuljatok majd,h mit alkot!!!!!!!!!! üdv Csató

witch

Szia Csato! En is csak amiota recepteket toltok fel, azota meregetek mindent, a lakasban mindenhol meroszalag van amerre megyek. Beszereztem egy merleget is, mert ezelott a sutemeny sutesnel csak kanallal mertem le a lisztet, cukrot, stb. Viszont feltolteni nem lehet ugy, hogy 623 kanal valami es nem is egyforma a kanalunk. Engem nem zavar, sot szeretem csinalni es ez igy van jol, nem vagyunk egyformak. A fenykepezes sokszor nekem is gondot okoz, sokszor tovabb tart mint az etel elkeszitese, mert minel etvagygerjesztobbre szeretnem es az nem mindig sikerul. Vegul is Te is benne vagy a recept feltoltesben Evi nenin keresztul, ami szerintem fantasztikus, mert nagyon jo csapatot alkottok! Igen, ezeken a teszta csodakon csak amulunk meg ajuldozunk, mert muveszi alkotasok. Tovabbi sok sikert a Csato-Evi neni parosnak! udv:witch

Évi néni

Sziasztok! Rajta leszünk az ügyön, hisz a kedvenc elfoglaltságunk. Üdv: Évi néni

Gabys

Szia Csato, bocsánat h belekotyogok, de Évi guszta tálalásán megakadt a szemem. A csevegéseteket pedig jó volt olvasgatni a stilusodon pedig jókat nevettem, és nagyjából egyet is értettem Veled. De egy megjegyzést engedj meg: én is azok közé tartozom akit?l kiakadhatsz:) Volt hogy megérdekl?dtem a tepsi méretét, mert gyakorlott, rutinos f?z?ként én se tudom mindig bel?ni, h a képen látható süti mégis mekkora tepsibe készült. Csesztem már rá, hogy azt hittem sok és magas sütit kapok és a sütifaló családom nyugton lesz. Aztán lett egy kis tepsi lapos akármi....mert mikor nekiugrottam rájöttem már tévedés lesz. Csalóka az összetev? mennyiség, új, sosem csinált sütinél nehezen saccolom meg. Ha tudom h arasznyi a tepsi, máris átgondolom.....Ha sütit csinálok, mindig odaírom a tepsi méretét, h tudja a másik fél hogy egy halom sütije lesz, mert a nagycsaládom révén én kicsiben nem játszom...:) És amit olvasgattam, csatlakozom az elöttem szólokhoz, nem nagy ügy egy mér?szalag, és az se lenne baj, ha javítható lenne az a fényképez?gép:)) üdv:) Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabys! Életemben nem láttam olyan guszta tálalást amit Évi néni kreált evvel a fekete tésztával !Ez amit ebb?l az ételb?l kihozott az sztem hibátlan!Voltam én sok extra helyen ,aztán játszom az agyam stílusban helyen is,de ez tök full amit Évi néni csinált !A bánat dicsérgesse nem azért vagyok itt !De azért mégis.............. Figyelj én még sohasem sütöttem lapos sütit.Csak kijött a lépés vagy mi.Igen én is receptb?l sütök nem szálltak belém a sütik,de tényleg sosem jutott eszembe.h mekkora a tepsi!Most akkor azt kellett volna írnom,h méregetem?Hát az az igazság,h soha az életben nem mértem!

Törölt felhasználó

Évi Néni!Újra csak azt tudom mondani fantasztikus vagy!Nem,nekem ehhez semmi közöm oké? Az üvegcsében meg csak frissen darált zöldség van fokival,zellerrel,petrussal+ só!Ehhez nem tudok mit írni!Csak darálni köll!:)puszi Csató

Fahéj

Kedes Évi néni! Nagyon mutatós! Gratulálok, ügyes vagy. :) Üdv: Fahéj

Évi néni

Kedves Évi! Nagyon köszönöm, igazán kedves t?led. Szép estét! Üdv: Évi néni

DiaNatura

Kedves Évi néni! Nagyon jól hangzik ez a "kacsagombóc"!:) Nekem nincs húsdarálóm, az aprítógépem viszont jó nagy méret?, azzal szoktam csirkemellet, pulykamellet darálni. Szerinted a kacsamellet is lehetne azzal? Üdv, Dia

Évi néni

Kedves Dia! Persze, én is avval megpörgettem, nem daráltam péppé, csak darabosra. és már ment is a serpeny?be. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Nagyon megfogott a kép, csodás színkombináció!!!! :-O Fekete és piros, középen kevés zölddel, na és az alátét az is piros-fekete csak fordítva, annyira egyszer? és mégis nagyszer?, mert figyelemfelkelt? és látványos.:-O Ezután jött a reci, ami valami nagyon ötletes, finomságos. A story volt a harmadik. Minden bejött, jöhet, mentve.:-o Spenóttal már csináltam, és érdekesnek találtam, hogy a színe zöld, de az íze nem spenótos...:-) Ezek szerint mással is lehet készíteni, ahogy már írva volt itt fenn, céklával, na az se lehet semmi, s?t fantasztikus, nagyon várom.:-O Éva-Anyóca

Évi néni

Kedves Évi! Nagyon köszönöm. Igen, most kikísérletezünk minden természetesen el?állítható színt. A múltkor készítettem egy lilát áfonyával (sajnos nem jött le a szín a fényképen rendesen), viszont az ízét nem változtatta meg. Eddig, ami kiérz?dött, az a bazsalikom volt, - de az sem tolakodóan, viszont gyönyör? színe volt és nem festék. Ha lesz egy szabadnapom, nekiveselkedek a "színezésnek". Szerintem nagyot dob egy tálaláson a színes tészta. Csato pedig egy isten, hogy így elkényeztet ilyen szép dolgokkal. Itt is köszönöm hálásan neki. Szép napot! üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Annyira tetszik ez a kísérletez? képességed, kedved.:-O Várom az eredményeket! :-O Szép napot kívánok! Éva-A.

Hozzávalók

A tésztához

A friss zöldségdarához

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek