r
Nosalty Logó

Kibbeh

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Kibbeh
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Külső kéreg

Töltelék

Összesen 287 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Külső kéreg

Töltelék

Összesen 1434 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Külső kéreg

Töltelék

Összesen 188 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 287 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5069.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    2996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 1434 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Külső kéreg

Töltelék

Elkészítés

Külső kéreg

  1. A bulgurt annyi forrásban lévő sós vízzel leöntjük, hogy ellepje, és lefedve megvárjuk, míg magába szívja a folyadékot, majd kihűtjük.
  2. A csirkét, a bacont, a bulgurt összedaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket és a tojást. Hűtőbe tesszük 20-30 percre.

Töltelék

  1. A csirkemellet, a sült hagymát, fokhagymát, fűszereket és petrezselymet összedaráljuk.
  2. A tölteléket 15 egyenlő részre osztjuk, és az ugyanígy elosztott külső kéregnek szánt keverékbe töltjük. Kis tyúktojásnyi gombócokat gömbölyítünk belőle, amit újra 20 percre a hűtőbe teszünk.
  3. Kb. 160-170 fokra melegített olajban a gombócokat közepes lángon megsütjük. Az olaj lepje el az egész gombócot.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11482
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kibbeh
Évi néni 1830 recept

Talán tegnap reggel láttam a TV-ben ezt a receptet, gyakorlatilag ezekből az összetevőkből. Ez libanoni étel, amit bárányból, marhából készítenek mentával. Nekem az is bejönne, de a családom nem hajlik ezen ízek felé, így ezt a csirkés verziót készítettem. A bulguromba egy kis lenmag és chiamag is keveredett. A bacon nagyon zárójeles, de én beletettem, mint ahogy azt Marton Adrienntől láttam.

Hozzávalók

Külső kéreg

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...