Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros káposztaleves

Fehérboros káposztaleves
Fehérboros káposztaleves
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család kedvence! Hűvös, őszi napokon és télen igazi melengető, önmagában is laktató leves.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk és megpirítjuk, szükség szerint sertészsírt teszünk alá. Amikor már üveges a hagyma és a szalonna, hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott fokhagymát. Ha megpirult, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, és jól elkeverjük.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, és jól kifacsarjuk, ha szükséges, átdaraboljuk, és a pirított alaphoz adjuk. A fehérborral meglocsoljuk és elkeverjük majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet, a köményt és a majorannát. Sót csak a legvégén adunk hozzá, ha szükséges.
  3. Amikor már majdnem készre főtt a káposzta, hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott füstölt tarját és a felszeletelt füstölt kolbászt.
  4. A tejfölt összekeverjük a mustárral, és hozzáadunk néhány merőkanállal a készülő levesből, majd simára keverjük. Ha megfőtt a hús és a káposzta, lassan kevergetve a leveshez adjuk az apróra vágott kaporral együtt. „Összerottyantjuk”. Ekkor szükség szerint sózzuk, ízesítjük még.
  5. Tálaláskor még kapor és tejföl hozzáadható. Friss, puha kenyérrel az igazi.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kolbászos savanyúkáposzta-leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

486
savanyú káposzta 50 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
füstölt tarja 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
parasztkolbász 20 dkg
félszáraz fehérbor 2 dl
víz 2 l
sertészsír 1 ek
kapor 0.5 csokor
tejföl 3 dl
mustár 2 ek
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 1 ek
majoranna 1 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
fekete bors 15 szem
0 ízlés szerint