r
Nosalty Logó

Fehérboros káposztaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hófehérke
Fehérboros káposztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11139.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    9448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    3046.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1317 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2328 micro
Összesen 2932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk és megpirítjuk, szükség szerint sertészsírt teszünk alá. Amikor már üveges a hagyma és a szalonna, hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott fokhagymát. Ha megpirult, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, és jól elkeverjük.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, és jól kifacsarjuk, ha szükséges, átdaraboljuk, és a pirított alaphoz adjuk. A fehérborral meglocsoljuk és elkeverjük majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet, a köményt és a majorannát. Sót csak a legvégén adunk hozzá, ha szükséges.
  3. Amikor már majdnem készre főtt a káposzta, hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott füstölt tarját és a felszeletelt füstölt kolbászt.
  4. A tejfölt összekeverjük a mustárral, és hozzáadunk néhány merőkanállal a készülő levesből, majd simára keverjük. Ha megfőtt a hús és a káposzta, lassan kevergetve a leveshez adjuk az apróra vágott kaporral együtt. „Összerottyantjuk”. Ekkor szükség szerint sózzuk, ízesítjük még.
  5. Tálaláskor még kapor és tejföl hozzáadható. Friss, puha kenyérrel az igazi.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2135
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

A család kedvence! Hűvös, őszi napokon és télen igazi melengető, önmagában is laktató leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!