r
Nosalty Logó

Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 352 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    2590 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    4436 micro
Összesen 352 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    375 micro
  • β-karotin
    5180 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    8872 micro
Összesen 705 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    664 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, a szárak fás végét levágjuk. Olívaolajjal megkenünk, és felforrósítunk egy grillserpenyőt (vasból készült, vastag fajta, ami csíkosra süti a dolgokat), majd belehelyezzük a spárgaszárakat.
  2. Egy másik, nehéz serpenyővel leszorítjuk őket, és 5 perc alatt, közben párszor megforgatva átsütjük.
  3. Ha használunk cukkinit, azt nagyon vékonyra szeljük, s pár perc alatt szintén átforgatjuk egy kis olajon.
  4. A spárgákat pár cm-es darabokban, a paradicsomokat negyedelve, az olívabogyókat kimagozva és felezve tálba tesszük a cukkinivel, az egészet összeforgatjuk.
  5. Rálocsoljuk a citromot pár tk kivételével, egy kis olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és a bazsalikom nagy részét is belekeverjük.
  6. A tonhalszeleteket megkenjük egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk őket. Ízléstől függően sütjük meg őket a forró serpenyőben (rare (véres) steakhez 1 perc/ oldal, mediumhoz 2 perc/ oldal, a well done-hoz pedig 3-4 perc /oldal kell).
  7. A maradék bazsalikomot összenyomjuk, és a maradék citrommal a créme fraiche-be keverjük.
  8. A salátát tálaljuk, ráhelyezzük a halat, meglocsoljuk az öntettel, s bébi bazsalikomlevelekkel díszítjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6781
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával
Durcsó 161 recept

Jamie Oliver receptje szolgáltatta ma az alapot a spárgás vacsihoz, ami nagyon fincsi lett. A cukkini hozzáadása már az én találmányom.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!