r
Nosalty Logó

Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával

Durcsó
Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

352
Kalória
31.1g
Fehérje
18.2g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
494.8g
Víz
66.6g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    2590 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    4436 micro
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    989.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    375 micro
  • β-karotin
    5180 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    8872 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    664 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, a szárak fás végét levágjuk. Olívaolajjal megkenünk, és felforrósítunk egy grillserpenyőt (vasból készült, vastag fajta, ami csíkosra süti a dolgokat), majd belehelyezzük a spárgaszárakat.
  2. Egy másik, nehéz serpenyővel leszorítjuk őket, és 5 perc alatt, közben párszor megforgatva átsütjük.
  3. Ha használunk cukkinit, azt nagyon vékonyra szeljük, s pár perc alatt szintén átforgatjuk egy kis olajon.
  4. A spárgákat pár cm-es darabokban, a paradicsomokat negyedelve, az olívabogyókat kimagozva és felezve tálba tesszük a cukkinivel, az egészet összeforgatjuk.
  5. Rálocsoljuk a citromot pár tk kivételével, egy kis olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és a bazsalikom nagy részét is belekeverjük.
  6. A tonhalszeleteket megkenjük egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk őket. Ízléstől függően sütjük meg őket a forró serpenyőben (rare (véres) steakhez 1 perc/ oldal, mediumhoz 2 perc/ oldal, a well done-hoz pedig 3-4 perc /oldal kell).
  7. A maradék bazsalikomot összenyomjuk, és a maradék citrommal a créme fraiche-be keverjük.
  8. A salátát tálaljuk, ráhelyezzük a halat, meglocsoljuk az öntettel, s bébi bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Jamie Oliver receptje szolgáltatta ma az alapot a spárgás vacsihoz, ami nagyon fincsi lett. A cukkini hozzáadása már az én találmányom.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...