Kóla

Kóla

Leírás

A világ egyik legnépszerűbb szénsavas üdítőitala, mely a kezdetekkor még kóladió és citromsav ízesítésével készült, ma már azonban mesterséges anyagok és ízek dominálnak. Koffein tartalma miatt élénkítő hatású. A mai kólák nagyrészt karamellből, koffeinből, édesítőszerből (cukor, fruktóz-glükózszirup) és különböző adalékanyagból tevődnek össze. A két legrégebbi és legismertebb kóla márka a Pepsi és a Coca-Cola.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen. Felbontás után célszerű hamar elfogyasztani, mert szénsav nélkül jelentősen csökken az üdítő élvezeti faktora.

22 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.