Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokis sajtkrémtorta eperrel

Fehér csokis sajtkrémtorta eperrel
Fehér csokis sajtkrémtorta eperrel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán a legfinomabb sajtkrémes torta, amit idáig sütöttem, az eper már csak a ráadás.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a tojássárgával, cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal robotgéppel jó habosra felverjük, és az előre leszitált sütőporos lisztet elvegyítjük fakanállal a kemény tojáshabbal úgy, hogy sok levegő kerüljön bele. A kardamom magot is hozzákeverjük.
  2. Kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettő lapba vágjuk fel.
  3. A tejszínt a csokival és a kikapart vaníliával felolvasztjuk gőz felett, majd 10 dkg vajat is, és a cukorral együtt sima krémmé keverjük. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
  4. 1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel. Megtöltjük a tortát, és az egészet bevonjuk a krémmel. Az eperrel díszítjük, és pisztáciával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 155
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér csokis sajttorta, epertorta mascarponekrémmel, fehér csokikrémes torta eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1013
tojás 4 db
tojássárgája 1 db
cukor 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
étkezési keményítő 3 evőkanál
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
kardamom 1 csipet
habtejszín 2 dl
vaj 10 dkg
mascarpone 25 dkg
cukor 3 ek
vanília 1 db
fehér csokoládé 10 dkg
pisztácia 3 dkg
eper 30 dkg
citromfű 0 ízlés szerint