r
Nosalty Logó

Fehér csokis sajtkrémtorta eperrel

Zsuzsamama56
Fehér csokis sajtkrémtorta eperrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1013
Kalória
16.9g
Fehérje
60.7g
Szénhidrát
79g
Zsír
142.9g
Víz
348.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
40.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    316.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    571.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1612 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 4047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a tojássárgával, cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal robotgéppel jó habosra felverjük, és az előre leszitált sütőporos lisztet elvegyítjük fakanállal a kemény tojáshabbal úgy, hogy sok levegő kerüljön bele. A kardamom magot is hozzákeverjük.
  2. Kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettő lapba vágjuk fel.
  3. A tejszínt a csokival és a kikapart vaníliával felolvasztjuk gőz felett, majd 10 dkg vajat is, és a cukorral együtt sima krémmé keverjük. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
  4. 1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel. Megtöltjük a tortát, és az egészet bevonjuk a krémmel. Az eperrel díszítjük, és pisztáciával megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Talán a legfinomabb sajtkrémes torta, amit idáig sütöttem, az eper már csak a ráadás.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...