Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malakoff torta 3. - epres

Malakoff torta 3. - epres
Malakoff torta 3. - epres
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta elvileg az öcsém 25. születésnapjára készült, nem gondoltam, hogy az egész ilyen rózsaszín lesz:)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

ajánlat

Lehet egy szép valentin napi, szülinapi ajándék is!
Tipp:
Ha nem egyből tálalod fel, és még esetleg viszed is valahova, akkor a díszítést csak tálalás előtt tedd fel rá.
Én az egész tortára egy hatalmas masnit kötöttem, ami praktikus is volt, mert szállítás közben még véletlenül sem esett le a babapiskóta az oldaláról, és ajándéknak is ötletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojás fehérjéket a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük, majd ebbe forgatjuk bele óvatosan a tojások felvert sárgáját, a réteslisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt, a natúr kakaóport és egy csipet sót. Óvatosan dolgozunk, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  2. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük (én a piskóta kikeverése előtt egyből bekapcsolom), majd közepes lángon megsütjük.
  3. Sütőben hagyjuk kicsit kihűlni. Majd kivesszük a formából, és ha teljesen kihűlt, 2 részre vágjuk. Ehhez a tortához 2 vékony szelet piskótára van szükség.
  4. A jól megmosott epret a cukorral, és citromlével leturmixoljuk, és lassú tűzön felforraljuk (erre akkor van szükség, ha olyan kisgyerek is eszik a tortából, aki még soha nem evett epret, nehogy allergiás legyen rá), majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A zselatint a leírtak szerint elkészítjük a vízzel, és ha már nem forró, folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
  6. Ha már teljesen kihűlt, óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert Hulala tejszínbe (tejszínből a díszítéshez teszek félre).
  7. Összeállítjuk a tortát. A tortaforma aljába teszünk egy kakaós piskótalapot, majd az epres krém 1/3-t.
  8. Erre teszünk 1 sor szirupba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém 1/3-val, és erre jöhet a kakaós piskóta másik fele. Kicsit lenyomkodjuk.
  9. A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéhez maradjon egy kevés.
  10. Leszedjük a kapcsos formát, és a krémmel megkenjük a torta oldalát, majd szorosan babapiskótával körberakjuk.
  11. Díszítés következik: Attól függően mennyi tejszínhab és krém maradt, habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Eperszemekkel még mutatósabb, és tehetünk még rá csokireszeléket, rokokkót.
  12. Minimum 2-3 órát jó, ha hűtőben van tálalás előtt, de a legjobb egy éjszakára hagyni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 157
elküldve: 6
receptkönyvben: 230
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres-rózsaszín álom, malakoff, eperkrémes piskótatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

491
tojás 4 db
porcukor 4 ek
rétesliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
eper 25 dkg
porcukor 5 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
zselatin 20 g
víz 0.5 dl
növényi tejszín 4 dl
víz 2 dl
porcukor 5 dkg
rum 50 ml
babapiskóta 40 dkg
csokoládéforgács 1 ek
eper 3 dkg