Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres habos

Epres habos
Epres habos
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy szombat délután, szülinapi meglepetésként álmodtam meg,
azonnal bevásároltam hozzá, és a végeredmény olyan jól sikerült, hogy készítettem a saját születésnapomra is a kollégáknak! :) Az újabb sikerre való tekintettel töltöttem fel ide a receptet, jól mutat, és könnyű desszert bármilyen főétkezés után a gyümölcsök kedvelőinek! :)

hozzávalók / 10 adag

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, egy evőkanál vizet, és kézzel vagy géppel habbá verjük.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport.
  3. A tojások sárgáját és a lisztes keveréket fokozatosan és óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habhoz.
  4. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük 5 percig, majd 180 fokon további 10-15 percig (tűpróbáig). Még nem próbáltam ki, de kerek, tortaformában sütve szerintem biztosan még jobban mutat! :)
  5. Ha elkészült a piskóta, hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot és vaníliás cukrot, majd összedolgozzuk. Ízlés szerint lehet növelni vagy csökkenteni a cukor mennyiségét.
  2. Az 500 ml cukrászhabot kész habbá dolgozzuk a kézi vagy gépi habverővel.
  3. A túrós masszát hozzákeverjük a habhoz, és jól összedolgozzuk.
  4. A kihűlt piskótára halmozzuk a tölteléket, és szépen elegyengetjük rajta. Jól eldolgozható, könnyű vele szép formát adni a süteménynek. :)

Tetejére

  1. Az epret megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd körbedíszítjük vele a sütemény oldalát és tetejét, tetszőlegesen.
  2. A zselatint a leírás alapján összeforraljuk cukorral és vízzel, majd időnként megkeverve kicsit hűlni hagyjuk, és leöntjük vele a süteményt. Én a sima, kis tasakos zselatint szoktam használni, a 3 tasak 7,5 dl vizet igényelne, én olyan 6 dl-t szoktam hozzáadni. A süteményt ki lehet próbálni ízesített, gyümölcsös zselatinnal is ízlés szerint, illetve más gyümölccsel is variálható a díszítése.
  3. A zselatin, ha jól dolgoztunk vele, hamar megköt, a szélére lefolyt darabokat kanállal leszedegetjük, és a kész süteményt fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ozsvarcsilla

Mióta szakács: 2018.04.09.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

eper, epres süti, gyümölcsös sütemény, túrós

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
tojás 7 db
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál
cukor 8 ek
víz 1 ek
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 3 csomag
porcukor 5 ek
habtejszín 500 ml
eper 50 dkg
zselatin 30 g
víz 6 dl
cukor 3 ek