r
Nosalty Logó

Babapiskótás epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Babapiskótás epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 445 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5334 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 445 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2847.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.7 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2221 micro
Összesen 5334 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos formát. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd óvatosan kis adagokban a lisztet is. Addig keverjük óvatos, lassú mozdulatokkal, még sima massza lesz. A masszát a karikába tesszük, és az előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kisült, 1 óráig hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez az epret átpasszírozzuk, összekeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. Kevés vízben lassú lángon feloldjuk a zselatint, langyosan elkeverjük a narancslével, és beledolgozzuk a masszába. Ügyeljünk rá, hogy jól elkeverjük a zselatint a masszába! A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  4. A kihűlt piskótakarikát háromfelé vágjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tortakarikát, és beletesszük az egyik piskótalapot, majd a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskótalap és a következő 2/5-öd krém, majd a harmadik lap és a harmadik krém. A krémet a torta tetején szépen elsimítjuk, és két-három órára hűtőbe tesszük.
  5. Ha a tortánk kész, levesszük róla a formát és a sütőpapírt, majd eperrel, eperlevéllel és babapiskótával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 66370
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Tudnivaló: A torta szélére is kenjünk a krémből, hogy a babapiskóta odatapadjon.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az első torta, amit egyedül készítettem el. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon szép lett, gratulálok hozzá! Ügyes vagy, csak így tovább;) Üdv:Saci

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen :) Igyekszem! :) Üdv: Jacqueline

Törölt felhasználó

Jaj, de szép!

Törölt felhasználó

Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy ha pénteken csinálom, akkor szombatra nem fog összeesni? már megcsináltam egyszer, nagyon nagy sikere volt :-) hamarabb elfogyott, mint a cukrászatban készült torta!!! :)

Törölt felhasználó

Szia! Ezt örömmel hallom! Szerintem nem fog összeesni! :)

Törölt felhasználó

Gyönyör? a tortád!Megszeretném kérdezni,hogy a babapiskótát a forma levétele után teszed az oldalára?Szted a piskótát vághatom 2 felé?Köszönöm szépen!További jó sütést! Üdv:Reni

Törölt felhasználó

Szia Reni :) Köszönöm szépen :) Igen, miután levettem a formát , a torta oldalát is bekenem a krémmel és így könnyebben odatapad a piskóta.. Szerintem vághatod két felé! :)) Üdv: Zsaklin

Zsanett111

Szia Nagyon szép a tortád, hétvégén vendégsébe megyek és a Te tortádat választottam ki... Egyszer?, gyors és biztosan nagyon finom is a hozzávalók tekintetében.... Szóval szombaton megcsinálom.... Majd beszámolok Zsanett

Törölt felhasználó

Szia Köszönöm szépen!:) Várom a beszámolót!! :)

Zsanett111

Szia Megcsináltam a tortádat.... vagyis majdnem... elkezdtem ahogy Te írtad de a folyamat alatt teljesen átalakítottam a krémeket.... Csak úgy jött az ötlet.... Amib?l akadtak is gondjaim mivel folyékony lett, de végül szép lassan összeállt ahogy szerettem volna. Szóval örülök hogy rátaláltam erre a receptre, rengeteg új ötletem lett, amit neked köszönhetek.... Zsanett

Törölt felhasználó

Én is örülök,hogy tetszett :) Várom milyen változtatásokat csináltál..! :)

Törölt felhasználó

Remekül sikerült kisfiam 4. szülinapjára. Mutatós, finom, egyszer?. Köszönjük a receptet.

Törölt felhasználó

Örülök,hogy tetszett! :))

Törölt felhasználó

Szia!Nagyon gusztusos! Lenne egy olyan kérdésem hogy a narancslé hogy szörp is jó?vagy inkább a narancsból finomabb??

Törölt felhasználó

Szerintem narancsléb?l finomabb :)

zsime

Most csináltam meg másodjára, eper már nincs sajnos de van saját lekvárom :) Holnap kiderül milyen lett ,de mindenkinek nagyon ízlett az els? alkalommal,pedig tönköly liszttel és xilittel csináltam. A mait pedig kilófaló liszttel és eritriollal csináltam,light mascarpónéval és xilittel a krémet. köszönöm ezt a jó receptet ;)

Törölt felhasználó

:)

zsime

A light verzió is jó lett :)) elfogyott az utolsó morzsáig..:))

Törölt felhasználó

Akkor kipróbálom én is ;) :)

Brigusz21

Szia! Anyu szülinapjára szeretném elkészíteni. Nem vagyok túl jártas a konyhában, de remélem menni fog. Nagyon tetszik ez a babapiskótás megoldás.

Törölt felhasználó

Szia! Remélem jól sikerült és ízlett a torta :)

Törölt felhasználó

Többször elkészítettem már, nagyon finom.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek