Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás epertorta

Babapiskótás epertorta
Babapiskótás epertorta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első torta, amit egyedül készítettem el. :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Tudnivaló: A torta szélére is kenjünk a krémből, hogy a babapiskóta odatapadjon.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos formát. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd óvatosan kis adagokban a lisztet is. Addig keverjük óvatos, lassú mozdulatokkal, még sima massza lesz. A masszát a karikába tesszük, és az előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kisült, 1 óráig hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez az epret átpasszírozzuk, összekeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. Kevés vízben lassú lángon feloldjuk a zselatint, langyosan elkeverjük a narancslével, és beledolgozzuk a masszába. Ügyeljünk rá, hogy jól elkeverjük a zselatint a masszába! A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  4. A kihűlt piskótakarikát háromfelé vágjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tortakarikát, és beletesszük az egyik piskótalapot, majd a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskótalap és a következő 2/5-öd krém, majd a harmadik lap és a harmadik krém. A krémet a torta tetején szépen elsimítjuk, és két-három órára hűtőbe tesszük.
  5. Ha a tortánk kész, levesszük róla a formát és a sütőpapírt, majd eperrel, eperlevéllel és babapiskótával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 61 087
elküldve: 18
receptkönyvben: 651
elkészítve: 19/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Jacqueline

Mióta szakács: 2011.04.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarpone-s epertorta babapiskótával, epres-mascarpone-s piskótatorta

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brigusz21
Brigusz21 Mon, 2014-03-17 13:07

Szia! Anyu szülinapjára szeretném elkészíteni. Nem vagyok túl jártas a konyhában, de remélem menni fog. Nagyon tetszik ez a babapiskótás megoldás.

zsime
zsime Fri, 2013-09-06 20:16

Most csináltam meg másodjára, eper már nincs sajnos de van saját lekvárom :)
Holnap kiderül milyen lett ,de mindenkinek nagyon ízlett az első alkalommal,pedig tönköly liszttel és xilittel csináltam.
A mait pedig kilófaló liszttel és eritriollal csináltam,light mascarpónéval és xilittel a krémet.
köszönöm ezt a jó receptet ;)

zsime
zsime Thu, 2014-01-16 20:10

A light verzió is jó lett :)) elfogyott az utolsó morzsáig..:))

Laulka
Laulka Mon, 2012-05-28 07:32

Szia!Nagyon gusztusos!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a narancslé hogy szörp is jó?vagy inkább a narancsból finomabb??

bejczyne
bejczyne Fri, 2012-04-27 11:05

Remekül sikerült kisfiam 4. szülinapjára. Mutatós, finom, egyszerű. Köszönjük a receptet.

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Wed, 2012-03-07 13:44

Szia
Nagyon szép a tortád, hétvégén vendégsébe megyek és a Te tortádat választottam ki... Egyszerű, gyors és biztosan nagyon finom is a hozzávalók tekintetében.... Szóval szombaton megcsinálom....
Majd beszámolok
Zsanett

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Tue, 2012-03-13 19:27

Szia
Megcsináltam a tortádat.... vagyis majdnem... elkezdtem ahogy Te írtad de a folyamat alatt teljesen átalakítottam a krémeket.... Csak úgy jött az ötlet.... Amiből akadtak is gondjaim mivel folyékony lett, de végül szép lassan összeállt ahogy szerettem volna.
Szóval örülök hogy rátaláltam erre a receptre, rengeteg új ötletem lett, amit neked köszönhetek....
Zsanett

renike1007
renike1007 Mon, 2012-01-02 17:58

Gyönyörű a tortád!Megszeretném kérdezni,hogy a babapiskótát a forma levétele után teszed az oldalára?Szted a piskótát vághatom 2 felé?Köszönöm szépen!További jó sütést! Üdv:Reni

Jacquelinee
Jacqueline / Jacquelinee Sat, 2012-01-14 22:26

Szia Reni :)
Köszönöm szépen :) Igen, miután levettem a formát , a torta oldalát is bekenem a krémmel és így könnyebben odatapad a piskóta.. Szerintem vághatod két felé! :))

Üdv: Zsaklin

renko880506
renko880506 Thu, 2012-03-29 17:11

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy ha pénteken csinálom, akkor szombatra nem fog összeesni? már megcsináltam egyszer, nagyon nagy sikere volt :-) hamarabb elfogyott, mint a cukrászatban készült torta!!! :)

EperUK
EperUK / EperUK Fri, 2011-04-15 15:07

Nagyon szép lett, gratulálok hozzá! Ügyes vagy, csak így tovább;)
Üdv:Saci

445
tojás 8 db
cukor 160 g
finomliszt 200 g
1 csipet
eper 25 dkg
mascarpone 40 dkg
porcukor 10 dkg
zselatin 1 ek
narancslé 1 dl
habtejszín 2 dl
eper 25 dkg
babapiskóta 24 db