r
Nosalty Logó

Epertorta BPeti konyhájából

NS
Epertorta BPeti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

1092
Kalória
17.7g
Fehérje
140.1g
Szénhidrát
52.7g
Zsír
297g
Víz
410.1g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
103.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 1092 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1092 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6903.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    700.3 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1485.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    473 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2409 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1898 micro
Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A tészta:

  1. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral és a sóval keményre verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, belekeverjük a liszttel elkevert sütőport és az olvasztott vajat. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habot. 24 cm átmérőjű, vajazott-lisztezett tortaformában 180 C-on 30-35 percig sütjük. Onnan tudjuk, hogy kisült, hogyha beleszúrunk egy fogpiszkálót, az tisztán jön ki.
  2. Ha kisült, hagyjuk 15 percig hűlni. A piskótát két egyenlő részre vágjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A szirup:

  1. A cukrot a vízzel és vanília aromával felforraljuk, és ezt is kihűtjük.

Krém 1:

  1. A tojássárgájákat a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral kikeverjük (száraz lesz). A tejet felmelegítjük 60-70 C-ra. A meleg tejet hozzákavarjuk a tojássárgájához. Visszaöntjük egy edénybe, és pudingot főzünk belőle. Hagyjuk ezt is hűlni.

Krém 2:

  1. Ennek már csak akkor lássunk hozzá, ha már minden kihűlt. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral.
  2. A pudingot óvatosan beleforgatjuk a habba.

Összeállítás és díszítés:

  1. A tortaformát, amiben a piskótát sütöttük, kivajazzuk, az oldalát is, és felhajtjuk sütőpapírral. Az egyik tortalapot az aljába rakjuk, azt megkenjük bőven a sziruppal.
  2. A felezett epret rakjuk az oldalához a formának. Közepére megy a krém, amit szépen elsimítunk. Rászórjuk a kockázott epret. A másik tészta alját is megkenjük bőven a sziruppal, ráfordítjuk.
  3. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval. Ízlés szerint díszítjük.
  4. Tálalás előtt legalább 2 órát hagyjuk hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Itt az eperszezon, és a lekvár, szörp mellett is marad még 1-2 darab, amiből ilyen finom tortát is készíthetünk akár.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...