Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta BPeti konyhájából

Epertorta BPeti konyhájából
Epertorta BPeti konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az eperszezon, és a lekvár, szörp mellett is marad még 1-2 darab, amiből ilyen finom tortát is készíthetünk akár.

hozzávalók / 5 adag

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta:

  1. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral és a sóval keményre verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, belekeverjük a liszttel elkevert sütőport és az olvasztott vajat. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habot. 24 cm átmérőjű, vajazott-lisztezett tortaformában 180 C-on 30-35 percig sütjük. Onnan tudjuk, hogy kisült, hogyha beleszúrunk egy fogpiszkálót, az tisztán jön ki.
  2. Ha kisült, hagyjuk 15 percig hűlni. A piskótát két egyenlő részre vágjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A szirup:

  1. A cukrot a vízzel és vanília aromával felforraljuk, és ezt is kihűtjük.

Krém 1:

  1. A tojássárgájákat a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral kikeverjük (száraz lesz). A tejet felmelegítjük 60-70 C-ra. A meleg tejet hozzákavarjuk a tojássárgájához. Visszaöntjük egy edénybe, és pudingot főzünk belőle. Hagyjuk ezt is hűlni.

Krém 2:

  1. Ennek már csak akkor lássunk hozzá, ha már minden kihűlt. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral.
  2. A pudingot óvatosan beleforgatjuk a habba.

Összeállítás és díszítés:

  1. A tortaformát, amiben a piskótát sütöttük, kivajazzuk, az oldalát is, és felhajtjuk sütőpapírral. Az egyik tortalapot az aljába rakjuk, azt megkenjük bőven a sziruppal.
  2. A felezett epret rakjuk az oldalához a formának. Közepére megy a krém, amit szépen elsimítunk. Rászórjuk a kockázott epret. A másik tészta alját is megkenjük bőven a sziruppal, ráfordítjuk.
  3. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval. Ízlés szerint díszítjük.
  4. Tálalás előtt legalább 2 órát hagyjuk hűtőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 869
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos epres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1092
tojás 5 db
cukor 15 dkg
vaj 75 g
finomliszt 15 dkg
2 csipet
sütőpor 1 csomag
cukor 12 dkg
víz 2 dl
vaníliaaroma 1 ml
cukor 10 dkg
finomliszt 45 g
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 3 csomag
tej 5 dl
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
cukor 2 ek
eper 450 g
eper 400 g
habtejszín 300 ml
habfixáló 2 csomag
porcukor 1 ek