r
Nosalty Logó

Fasírt burgonyakéregben tejszínes zöldbabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fasírt burgonyakéregben tejszínes zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Összesen 2712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Összesen 124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1435 micro
Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6435.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2630 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    3855 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5741 micro
Összesen 2712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Hozzákeverjük a felforralt tejet és a vajat, ízesitjük sóval és szerecsendióval, majd hűlni hagyjuk egy kicsit, aztán hozzáadjuk a tojássárgákat, a parmezánt és a zsemlemorzsát. Jól összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, aztán hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a mustárt, a pirospaprikát, a majorannát, sót, borsot, meg a dinsztelt hagymát és simára keverjük. Beletesszük a darált húst és az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A fasírtmasszából négy egyforma szeletet formázunk, egy késsel rásimítjuk a burgonyapépet, egy nagy tepsiben vajat forrosítunk, beletesszük a fasírtszeleteket, majd 20 percig sütjük.
  4. A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával együtt nem túl puhára főzzük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, kissé felforraljuk, hozzáadjuk a zöldbabot, majd utóízesitjük (ha szükséges).
  5. Tányérokra tesszük a zöldbabot. A fasírtokat először félbevágjuk, aztán a zöldbabra helyezzük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8668
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy Mester Kuktá-ban akadtam erre a receptre, s mivel a piacon gyönyörü zöldbabot vásároltam, gyorsan kipróbaltam. Sok edényt kellett elmosogatni, de az étel nagyon finom volt.

Hozzávalók

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?