Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt burgonyakéregben tejszínes zöldbabbal

Fasírt burgonyakéregben tejszínes zöldbabbal
Fasírt burgonyakéregben tejszínes zöldbabbal
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy Mester Kuktá-ban akadtam erre a receptre, s mivel a piacon gyönyörü zöldbabot vásároltam, gyorsan kipróbaltam. Sok edényt kellett elmosogatni, de az étel nagyon finom volt.


hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A burgonyakéreghez

A tejszínes zöldbabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Hozzákeverjük a felforralt tejet és a vajat, ízesitjük sóval és szerecsendióval, majd hűlni hagyjuk egy kicsit, aztán hozzáadjuk a tojássárgákat, a parmezánt és a zsemlemorzsát. Jól összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, aztán hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a mustárt, a pirospaprikát, a majorannát, sót, borsot, meg a dinsztelt hagymát és simára keverjük. Beletesszük a darált húst és az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A fasírtmasszából négy egyforma szeletet formázunk, egy késsel rásimítjuk a burgonyapépet, egy nagy tepsiben vajat forrosítunk, beletesszük a fasírtszeleteket, majd 20 percig sütjük.
  4. A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával együtt nem túl puhára főzzük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, kissé felforraljuk, hozzáadjuk a zöldbabot, majd utóízesitjük (ha szükséges).
  5. Tányérokra tesszük a zöldbabot. A fasírtokat először félbevágjuk, aztán a zöldbabra helyezzük.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 454
elküldve: 2
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fasírt krumplikéregben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

678
darált sertéshús 60 dkg
tojás 2 db
mustár 1 ek
fűszerpaprika 1 késhegynyi
vöröshagyma 2 kis fej
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
vaj 1 ek
burgonya 400 g
tej 150 ml
vaj 1 ek
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
parmezán sajt 50 g
zsemlemorzsa 1 ek
zöldbab 400 g
főzőtejszín 250 ml
fokhagyma 1 gerezd
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint