Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeregyéjszaka-torta

Ezeregyéjszaka-torta
Ezeregyéjszaka-torta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna kipróbálni a narancsvirágot, aztán eszembe jutott Seherezádé... :)

hozzávalók / 8 adag

A piskóta

A krém

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta

  1. A lisztet, mandulát, sütőport, pisztáciát és a fűszereket öntsük egy keverőtálba, és keverjük őket össze.
  2. A két tojást a cukorral és egy pici sóval verjük fel jó alaposan. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd a joghurtot és az olajat is. Keverjük addig, amíg egy homogén tésztát nem kapunk.
  3. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, majd a tésztánk felét adagoljuk bele (ha van még egy formánk, akkor a másik felét öntsük abba), és előmelegített sütőben 30-35 percig süssük 175 C-on. Amikor a piskóta kész, a formába tegyük a maradék masszát, és süssük ugyanúgy.

A krém

  1. A mascarponét, a tejszínt és a porcukrot egy mixerrel alacsony fokozaton kezdjük el felverni. Közben folyamatosan öntsük hozzá a narancsvirágvizet. Érdemes közben kóstolgatni a krémet, hogy az ízlésünknek megfelelő aromát kapjunk, lehet kevesebb, lehet több kell. Adjuk hozzá a citrom levét és héját is, majd mikor egy szép kemény krémet kaptunk, adjuk hozzá az előkészített zselatint (adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, és melegítsük fel, de ne túl forróra), és alaposan keverjük a krémbe. Tegyük hűtőbe legalább fél órára.
  2. Amikor a két piskótánk megsült és kihűlt, tegyük vissza az egyik lapot a tortaformába. Kenjük be fügelekvárral, és a krém kicsivel kevesebb, mint a felét oszlassuk el a piskótán, majd jöhet a következő lap. Járjunk el hasonlóképp ennél is. A tetejére tegyünk krémet, hagyjunk annyit, amivel később körbe tudjuk vonni a tortát.
  3. Díszítésképpen a torta tetejére pisztáciát, egész kardamomot és virágszirmokat (kék mályva, rózsa, narancsvirág) szórtam, még fügével díszítettem, amit egy kevés, ehető aranyporral hintettem meg.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 266
elküldve: 5
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Happyfrydays

Mióta szakács: 2016.11.17.
6 recept

receptjellemzők

konyha: arab
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes torta, mascarponekrémes torta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2017-07-04 10:14

Gratulálok az elért eredményedhez. Látom " Judithunk " követi minden lépésedet. Majd megszokod a figyelmet. Az ilyen receptet mindig szeretettel várom. Mikor láthatom a következőt? :-)

lilivirag
Happyfrydays / lilivirag Tue, 2017-07-04 10:47

Nagyon köszönöm és örülök a bíztatásnak! :) A nyáron szeretném minél több receptemet lefőzni és lefotózni, hogy ősszel elindíthassam a blogomat és akkor már tudok ide is folyamatosan töltögetni. :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-07-04 06:51

Hogy Te milyen szerencsés vagy!!!! :)))))))))))) 3 recept csupán, három verseny, s mindet - a másodikban nem vagyok biztos - Te nyerted meg! :)))))))))))))))))))

lilivirag
Happyfrydays / lilivirag Tue, 2017-07-04 10:33

Kedves JUDYTH59!
Remélem a nyeremények nem a szerencsén múlottak :) Igyekszem még több recepttel gazdagítani a Nosalty közösségét, remélhetőleg szeptembertől itt és majd a blogomon is bőven tudsz válogatni a receptjeim közül :)

lilivirag
Happyfrydays / lilivirag Thu, 2017-06-29 22:42

Kedves Citri!
Nagyobb élelmiszer boltokban is találkoztam már vele, személy szerint Budapesten a Vámház körúti piac melletti fűszeres boltban vettem. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2017-06-28 21:27

Megsütöttem. Szenzációs. Pontosan olyan amilyet vártam, úgyhogy most a fellegekben járok. Köszönöm a receptet.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2017-06-24 20:00

Szia! Rád szavaztam, mert nagyon szép torta és nagyon kedvemre való dolgokból készült. Hamarosan én is elkészítem és beszámolok az élményekről. Köszönöm az ötletet és szorítok nagyon,

lilivirag
Happyfrydays / lilivirag Sat, 2017-06-24 22:59

Kedves ÉvI néni!
Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik a receptem és köszönöm szépen a szavazatot! A süti mellé pedig egy finom kávét ajánlok :) Kellemes sütés-főzést kívánok :)

Miss Rea
Miss Rea Sat, 2017-06-10 00:50

Gyonyoru torta! Nagyon finom jo izkombonacio! Drukkolok, hogy nyerj!:)

651
finomliszt 110 g
mandula 90 g
tojás 2 db
cukor 150 g
napraforgó olaj 75 g
joghurt 170 g
sütőpor 10 g
pisztácia 60 g
fahéj 1 teáskanál
zöld kardamom 1 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
fügelekvár 4 ek
mascarpone 400 g
habtejszín 100 g
porcukor 70 g
zselatin 7 g
narancsvirágvíz 12 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert