Erdei gomba-torta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
A töltelékhez és az öntethez
-
67g gomba14 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
479
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A töltelékhez és az öntethez
-
400g gomba85 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
2884
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
16.1g finomliszt59 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
2.6g tojásfehérje1 kcal
A töltelékhez és az öntethez
-
25.8g gomba6 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
12.9g póréhagyma3 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.7g főzőtejszín13 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
0 kcal
-
3.2g sajt11 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
Összesen
185
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 146.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
479
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.9 g
Zsír
-
Összesen 180.8 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4883 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 794 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 2263 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 879.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1777 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 768 mg
-
Retinol - A vitamin: 1644 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1595 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3116 micro
Összesen
2884
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
0.5 ek tejföl
-
1 kávéskanál só
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez és az öntethez
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db póréhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 dl főzőtejszín
-
3 db tojás
-
0.5 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
8 szál petrezselyem
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a felkockázott margarinnal, hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a tojássárgáját.
- Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, folpack-ba csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük.
- Közben a gombákat megtisztítjuk, és felszeleteljük. A hagymákkal ugyanígy járunk el.
- A hagymákat a vajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a gombákat, és élénk tűzön píritjuk. Levét elfőzzük, végül sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni, a vargányából néhány formás szeletet félreteszünk a díszítéshez.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 26 cm-es piteformát kivajazunk. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, és a formába terítjük. Szélét formázhatjuk. Alját villával megszurkáljuk, a tetejére sütőpapírt helyezünk, és erre tesszük a babot, ami a nehezék, és 20 percre elősütjük.
- Ha kicsit kihűl, belesimítjuk a hagymás gombát.
- A tejszínt elkeverjük a tojásokkal, ízlés szerint sóval, borssal, a provence-i fűszerkeverékkel, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és afinomra vágott petrezselymet.
- Bevonjuk vele a tölteléket, tetejére rendezzük a gombaszeleteket. A tészta szélét pedig megkenjük a tojásfehérjével.
- 180 fokos sütőben 50-55 percig sütjük (tűpróba).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4538
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Andi
13 recept
Az idei év első vargányáit tiszteltem meg ezzel a recepttel. Nem saját recept, de a vargánya az saját szedés. Csak kár, hogy elég kevés volt. Kicsit hosszú volt leírni, de elkészíteni nem bonyolult.