r
Nosalty Logó

Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal

Takibácsi
Toszkán pite spenóttal és sült paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

388
Kalória
13.4g
Fehérje
22.1g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
75.7g
Víz
158.4g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    270.5 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8734.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    5224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    757.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2148 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    3851 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    7601 micro
Összesen 3876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és hideg kockázott vajjal eldolgozzuk. Homogén, morzsalékos állagot kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a sót, és ha szükségesnek tartjuk, kicsi tejjel segíthetünk rajta, hogy gombócot gyúrjunk belőle.
  2. A kész tésztát fóliába téve betesszük a hűtőbe 1 órára.
  3. Miután letelt a tészta pihenőideje, kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen elkezdjük vékonyra nyújtani. Akkorára nyújtsuk, hogy belepasszoljon a sütőformába. A képen látható pite egy 24 cm-es, kapcsos tortaformában készült.
  4. Ha a tésztát a formába tettük, villával szurkáljuk meg az alját is és az oldalát is, majd következik a "vakon sütés".
  5. Béleljük ki a piténket sütőpapírral, és töltsük meg nehezékkel (pl. szárazbab, lencse, rizs, stb.). 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük így a piténket kb. 15 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket sütőpapírral együtt, és süssük további 5-10 percig, hogy az alja is elkezdjen kicsit sülni, barnulni, majd vegyük ki a félig sült sütinket a sütőből.

Töltelék

  1. Amíg a tésztánk sül, előkészíthetjük a belevalót.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük megpirítani a durvára vágott hagymákat. Ha egy kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a kockázott bacont, és együtt sütjük tovább. Mikor a hagymás-szalonnás keverékünk igazán jó illatú és guszta, egy evőkanál szójaszósszal forrón forgassuk össze, majd tegyük félre pihenni.
  3. Egy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyünk hozzá egy kevés olasz fűszerkeveréket, majd keverjük bele a reszelt sajt felét.
  4. Ha a tésztánk megsült, az aljára terítsük el a hagymás-szalonnás keveréket. Egy kevés tojásos keveréket öntsünk rá, majd terítsük el a sonkát a tojáson, és szórjuk meg a spenótlevelekkel.
  5. Ezután a maradék tojásos keveréket is öntsük rá, rázzuk kicsit össze, hogy mindenhova kerüljön belőle. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.
  6. Vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat tegyünk a tetejére, amit sózzunk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel is az egészet. Végül mehet egy kevés olívaolaj a tetejére (permetezve akár).
  7. Miután minden belekerült, mehet vissza az egész a sütőbe további 20-25 perce, figyelve, hogy ne égjen el :) Melegen is tuti, de szerintem hidegen az igazi egy meleg nyári napon!:)
  8. Egy pohár hűvös száraz bor jó társa lehet :) Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Ő szintén céges partira készült, zamatos nyári ízekkel, hogy jól lakjunk. Imádom a sült paradicsomot :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek