Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános-pórés élesztős pite

Padlizsános-pórés élesztős pite
Padlizsános-pórés élesztős pite
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és viszonylag olcsó étel. A padlizsán kimondottan jó ízt ad neki. Mindennel együtt olyan íze van, mintha hús is lenne benne...

hozzávalók / 3 adag

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

ajánlat

Bármilyen leves, vagy főzelék után befejezésnek kitűnő!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet kimérjük egy tálba.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a pici cukorral elkevert, langyos vízben. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez.
  3. Sót, kevés olajat adunk még hozzá, és annyi vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Dagasztjuk kicsit, amíg jól összeáll a tésztánk.
  4. A tálat belisztezzük, és a tészta tetejét is. Félretesszük kelni.
  5. Közben elkészítjük a tetejére valót. A padlizsánt legyaluljuk. Besózzuk. Majd a sót lemosva kevés olívaolajon megpároljuk. Kakukkfűvel, oreganóval, bazsalikommal ízesítjük.
  6. A tejfölhöz hozzákeverjük a karikára vágott pórét, a zúzott fokhagymát, pici sót.
  7. A tésztánk ha megkelt (kb 1 óra), zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Tenyérnyi darabot félretéve.) Kör alakúra formázzuk. Tetejére tesszük a tejfölös pórét, erre a párolt padlizsánt, majd a karikára szeletelt lilahagymát. Krémfehér sajtot morzsolunk rá. A félretett tésztával becsíkozzuk.
  8. Begyújtjuk a sütőt, és egyből betoljuk a lepényünket. Megsütjük.
  9. Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 434
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
714 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-hagymás lepény, póréhagymás-padlizsános-sajtos tészta, kelt tészta zöldségekkel, zöldséges pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

896
finomliszt 40 dkg
élesztő 2 dkg
cukor 1 csipet
víz 2.5 dl
olívaolaj 3 ek
1 tk
padlizsán 1 nagy db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
póréhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
lila hagyma 1 db
krémsajt 10 dkg