Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás

Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás
Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagymát szeretők igencsak kedvelik ezt az ételt. Ahogy mi is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

ajánlat

Ha kihagyjuk belőle a húsféléket, akkor vegetáriánusok is elkészíthetik. A hagyma mellé még akár gombát is lehet tenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd kb. 4 evőkanál hideg vízzel hirtelen mozdulatokkal elkészítjük a tésztát.
  2. A formánkat kivajazzuk, lisztezzük, a tésztát belenyújtjuk úgy, hogy végig az oldalára is jusson belőle.
  3. 15 percig pihentetjük, majd megszurkáljuk villával, és 15 percig sütőben elősütjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát pucolás után félbe, majd karikára vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, tehetünk bele kolbász-, szalámi- vagy sonkadarabkákat is. A végén szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A két tojást elkeverjük a tejjel.
  6. Az elősütött tésztára rátesszük a hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, petrezselyemmel, majd ráöntjük a tejes mártást. Reszelt sajttal szórjuk meg.
  7. A sütőben tovább sütjük még kb. fél óráig.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 954
elküldve: 4
receptkönyvben: 206
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavikavics

Mióta szakács: 2010.09.25.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás-kolbászos lepény, hagymaimádók pitéje, sonkás-hagymás pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-09-12 04:33

Nagyon jonak latszik/hangzik. Elmentettem, jovoheten rakerul a sor. Olyan sok jo recept talalhato itt a NoSalty-n, hogy nem gyozom kiprobalgatni oket. Koszi, Veronika

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Wed, 2012-09-12 05:43

Úgy tűnik a hozzászólásokból, hogy akik elkészítették nem csalódtak benne. Remélem Veled is így lesz majd. Jó sütögetést!
Ági

dreka
dreka Fri, 2011-08-05 16:42

Meg kell hogy mondjam, nagyon finom lett! Most eszegetem az első szeletet belőle. :) Jó ez az elősütés, nem is olyan ördöngős, mint régen hittem, ezért ezentúl az ilyen tésztákat mindig elősütöm majd (egyszer kihagytam, de akkor meg is látszott rajta - szétmállott, nem volt olyan finom és nem sült át rendesen). Ez most ropog, átsült, nagyon profi!
Köszi a receptet!

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Sun, 2011-08-07 07:19

Dreka!
Örülök, hogy ízlett a pite, nekem is nagy kedvencem. Mivel az idén jó lett a hagymatermésem, (sok és szép nagyok) szerintem a közeljövőben én is többször fogom elkészíteni. Próbálj ki minél többféle feltétet rá!

dreka
dreka Fri, 2011-08-05 15:54

Nagyon jó, épp most sül az alap és már előre látom hogy milyen fincsi lesz... Tényleg nagyon könnyen elkészíthető :D Én most csak hagymásan csináltam, viszont füstölt és sima sajtot is reszeltem bele, és tej helyett tejfölt meg főzőtejszínt használtam... Kíváncsi vagyok a végeredményre :)

O.Zsuzsi
O.Zsuzsi Mon, 2011-08-01 09:40

Kedves Ági!

Kedvet kaptam ehhez az ínycsiklandó pitéhez :) Ma este el is készítem! Köszönjük a receptet! :)
Csak egy apró megjegyzésem lenne: -bár minden háztartásban fellelhető 4 ek. víz :) - de esetleg tüntesd fel a hozzávalók között, mert van, aki szereti előre kiméricskélni az alapanyagokat, vagy onnan leellenőrizni, hogy semmi nem maradt-e ki.
Alig várom, hogy hozzálássak :) Majd írok beszámolót ;)
Üdv: Zsuzsi

ancymancy
ancymancy / ancymancy Sat, 2012-08-11 04:54

Hát, h valakinek külön többször ki kell mérnie és ellenőriznie 4 ek vizet, annak úgy kell!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 14:57

Kedves Ági,
Most készítettem el ezt az isteni ételt. Nagyon ízlett nekünk :)
Annyiban változtattam, hogy a tojásos keverékbe reszeltem bele a sajtot. A hagymával pedig összepirítottam a kolbászt és finom húsos császárszalonnát is. Tálaláskor pedig hideg tejfölt tettem mellé.
Legközelebb elkészítem aszalt paradicsomos, rukkolás, mozzarellás változatban is.
Köszönöm a szuper receptet, boldog ünnepeket kívánok.

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Sat, 2010-12-25 18:29

Kedves Noncsi!
Örülök, hogy ízlett az étel. Az a jó benne, hogy a pite alap nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető (én még a gyúródeszkámat sem szoktam elővenni, csak úgy a konyhapulton nyújtom), és utána bátran variálható bármilyen feltéttel, mint ahogy ezt Te is tetted. Egyébként lehet, hogy a recept leírásából nem pontosan derült ki, de a kolbászt, vagy a többi feltétet és is néhány percre rádobom a hagymára. Úgy a finom, ha egy kicsit kisül a zsírja.
Köszi a dicséretet, és boldog ünnepeket kívánok Neked is.

915
finomliszt 15 dkg
vaj 10 dkg
víz 4 ek
vöröshagyma 5 közepes fej
tojás 2 db
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
napraforgó olaj 5 ek
kolbász 10 dkg
sonka 5 dkg
szalámi 5 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál