r
Nosalty Logó

Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás

Tavikavics
Hagymás pite 2. - kolbászos/sonkás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

915
Kalória
32.9g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
66.9g
Zsír
149.9g
Víz
212.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 3658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 915 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7677.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    4439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    599.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3658 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd kb. 4 evőkanál hideg vízzel hirtelen mozdulatokkal elkészítjük a tésztát.
  2. A formánkat kivajazzuk, lisztezzük, a tésztát belenyújtjuk úgy, hogy végig az oldalára is jusson belőle.
  3. 15 percig pihentetjük, majd megszurkáljuk villával, és 15 percig sütőben elősütjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát pucolás után félbe, majd karikára vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, tehetünk bele kolbász-, szalámi- vagy sonkadarabkákat is. A végén szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A két tojást elkeverjük a tejjel.
  6. Az elősütött tésztára rátesszük a hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, petrezselyemmel, majd ráöntjük a tejes mártást. Reszelt sajttal szórjuk meg.
  7. A sütőben tovább sütjük még kb. fél óráig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hagymát szeretők igencsak kedvelik ezt az ételt. Ahogy mi is.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek