Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós burek

Epres-túrós burek
Epres-túrós burek
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megihletett a burekok világa és a hűtő tartalma. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Várjuk meg, míg valamelyest hűl, úgy könnyebb szeletelni.
Csak úgy nasinak vagy egy bögre tejjel akár könnyű uzsonnának.
A tetejét sima olajos tejföllel is megkenhetjük a fenti szósz helyett, vagy akár tekercseket is csinálhatunk a kockák helyett, ha ahhoz van kedvünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű sütőtálat lehelet vékonyan kikenünk olajjal.
  2. Megtisztítjuk, leszárazzuk, és ha nagyok, akkor félbevágjuk az epreket.
  3. Összekeverjük a túrós töltelék hozzávalóit: a túrót, a búzadarát, 1 tojást, a citrom reszelt héját és levét, ízlés szerint cukrot és vanília aromát.
  4. Összekeverjük a tetejére öntendő tejfölös mártást: a tejfölt, a tejet, 1 tojást, cukrot és citromhéjat ízlés szerint.
  5. Miután mindent előkészítettünk, már csak össze kell állítani a sütit. A réteslapot csak ekkor vegyük ki a csomagolásból, különben megszáradnak. A lapok felét (3-4 lap) a kiolajozott sütőtálba fektetjük, erre rákanalazzuk, és elegyengetjük a túrós tölteléket, majd sűrűn befedjük eperrel. Rátesszük a maradék (3-4) réteslapot, majd egy éles késsel 8 nagyobb kockába vágjuk (egészen le az aljáig, hogy az öntet be tudjon folyni). Ráöntjük a tejfölös keveréket. Ügyeljünk rá, hogy az oldalához és a résekbe is jusson.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 863
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

gabssy

Mióta szakács: 2010.11.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-túrós rétes, túrós rétes friss eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
réteslap 8 db
tejföl 2 dl
tojás 1 db
tej 1 dl
cukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 ek
tehéntúró 25 dkg
búzadara 2 púpozott ek
tojás 1 db
citrom 0.5 db
cukor 1 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
eper 30 dkg