Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzas pudingos-túrós gluténmentesen

Borzas pudingos-túrós gluténmentesen
Borzas pudingos-túrós gluténmentesen
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kísérleti sütinek indult, de jól sült ki :) Szó szerint. Férjem nem szereti a száraz sütiket, a túrót és pudingot pedig egyenesen imádja. Ezért gondoltam hogy kombinálom a kettőt, és a tetejét pedig (hogy csinos is legyen), borzasra készítettem. 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A cukor nyugodtan helyettesíthető Eritritollal/Xilittel vagy más cukorhelyettesítővel. (Megj: a cukorhoz képest ezeknek az édesítőknek más az édességük, nem árt kóstolni.:) ) A gluténmentes lisztekkel érdemes kísérletezni, az Alfa Mix helyett jó még a Schär C Mix is ehhez a tésztához. Akinek nincs gluténérzékenysége, ugyanennyi sima liszttel helyettesítheti.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való alapanyagokat egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. Ha a margarin (vagy vaj) túl kemény, egy picit felolvasztjuk, de ne teljesen folyósra.
  2. A tészta elég lágy lesz, én nem szoktam kinyújtani, hanem belenyomkodom a tepsibe. Ehhez egy picivel többet, mint a felét használjuk.
  3. A tésztára kerül a baracklekvár (vagy helyettesíthető ízlés szerint más lekvárral is), majd a túrós-joghurtos-pudingos töltelék, végül ráreszeljük a maradék tésztát.

A töltelékhez

  1. A 3 tojásfehérjét felverjük kb. a fele cukorral. Hozzákeverjük a túróhoz.
  2. A pudingot a 0,5 liter tejjel és a maradék cukorral megfőzzük, és hozzáadjuk a kis pohár joghurtot.
  3. Végül a túrós és a joghurtos-pudingos keveréket összedolgozzuk, hozzáadunk egy kis vaníliakivonatot (vagy vaníliás cukrot) és egy pici citromlevet.
  4. A baracklekváros rétegre ráhalmozzuk, majd ahogy fentebb is írtam, ráreszeljük a maradék tésztát.
  5. Mehet a süti az előmelegített sütőbe.
  6. Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Paprika&Angels

Mióta szakács: 2012.02.21.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

reszelt túrós, pudingos túrós szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

850
gluténmentes lisztkeverék 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
tojássárgája 3 db
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
1 csipet
sárgabaracklekvár 4 ek
tej 5 dl
tehéntúró 50 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
vanília kivonat 1 kávéskanál
joghurt 125 g
citromlé 1 fél citromból nyert
tojásfehérje 3 db