r
Nosalty Logó

Empanadas chimichurrival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Empanadas chimichurrival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Összesen 1154 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Összesen 4614 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Összesen 255 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1656 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1631 micro
Összesen 1154 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.3 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6682.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    2963 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    1549 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    1023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    6623 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6524 micro
Összesen 4614 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzászórjuk a sót, és rákockázzuk a hideg vajat.
  2. Alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáöntjük a vizet, és gyors mozdulatokkal rugalmas tésztává dolgozzuk össze.
  3. Lapos diszkosz alakot formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára.

A töltelékhez

  1. Közben a lilahagymát finomra aprítjuk, és egy nagyobb serpenyőben a felmelegített olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a dúst, és fehéredésig keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerepet, és felöntjük 1 deci vízzel. Kis lángon főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elpárolog.
  2. Ha kész, hozzáadjuk a kis kockákra vágott főtt tojást, és alaposan elkeverjük.
  3. Ha letelt az egy óra, kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Nagy méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a közepére teszünk 1-2 kanál húsos tölteléket.
  4. Ha letelt az egy óra, kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Nagy méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a közepére teszünk 1-2 kanál húsos tölteléket.

A chimichurrihoz

  1. Míg az empanadasok a sütőben vannak, elkészítjük a chimichurrit: a petrezselymet nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát szintén. Az oregánó, a kakukkfű és a rozmaring levélkéit leszedjük a szárukról, és azt is összeaprítjuk.
  2. A zöldfűszereket egy kis edénybe tesszük, leöntjük az olívaolajjal és a borecettel, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fűszerpaprikával. Alaposan kikeverjük, majd a kész empanadas mellé kínáljuk mártogatósnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1989
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az argentinok kis húsos táskái még finomabbak, ha az amúgy steak kísérőként kínált, zöldfűszeres chimichurriba tunkoljuk őket. Uzsira, előételnek, borok mellé, vagy piknikre tökéletes!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek