r
Nosalty Logó

Csípős fasírtfalatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csípős fasírtfalatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírtgolyókhoz

A tapasokhoz

Összesen 643 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírtgolyókhoz

A tapasokhoz

Összesen 5129 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírtgolyókhoz

A tapasokhoz

Összesen 153 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3293.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 643 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.7 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26346.7 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    525 mg
  • Kálcium
    4200 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    4370 mg
  • Nátrium
    16668 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1345.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    1504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 5129 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A fasírtgolyókhoz

A tapasokhoz

Elkészítés

A fasírtgolyókhoz

  1. A fasírtokat egy nappalfogyasztás előttelkészítjük a következő módon: a zsemléket apró darabokra tépkedjük, és leöntjük a tejjel. 10 percre félretesszük állni.
  2. Ahagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre dinszteljük.
  3. Azsemléket kicsavarjuk, a kétféle darált hússal együttegy nagy tálba tesszük. Hozzákeverjük a tojásokat, a hagymát, a fűszereket, a fokhagymát hozzápréseljük.
  4. Összedolgozzuk a masszát, kicsit meg lehet kóstolni, hogy a fűszerezése megfelelő-e
  5. Vizes kézzel akkora gombócokat formázunk belőlük, amelyek jól mutatnak egy kiflikarikán.
  6. Szilikonal bélelt sütőlapra tesszük, és kb. 200 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük őket. (Néha azért nézzünk rájuk, sütője válogatja, hogy mennyi szükséges nekik. Félidőben kicsit meg kell rázogatni a tepsit, hogy minden oldalon szépen megpiruljon.)
  7. A kifliket és az uborkátkarikára vágjuk, a sajtot kockákra. A kiflikarikákra teszünk egy darabsajtot, egy-egy golyócskát, és egy karika uborkát, az egészet hosszában átszúrjuk egy fogpiszkálóval. (Ennél a mennyiségnél ez kb. fél órát vesz igénybe. Ha van segítségünk, 10 percre is csökkenhet az idő.)
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 37666
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hát, ez egy igazi balesetrecept. Az első baleset az volt, hogy pár éve kész fasírtmasszával a konyhában vettem észre, hogy nincsen otthon olaj a sütéshez. Volt viszont muffinsütőm! Pici vajjal vagy margarinnal kikenve tökéletes eredeti fasírtformákat gyárthatunk, azzal a különbséggel, hogy sokkal-sokkal finomabbak és intenzívebb ízűek lesznek, sőt, még olajszag sem lesz a konyhában (na meg jóval alacsonyabb a kalóriatartalmuk is...) Na, azóta sem sütöttem olajban fasírtot, szerintem már nem is fogok. A fasírtgolyócskáknak pedig bőven jó a szilikonlap (azért ha se lap, se sütőpapír nincsen kéznél, kicsit kenjük ki a tepsi alját, le ne ragadjanak). A második számú baleseti újítás a csípős paprika volt. Szilveszterkor Kata barátnőm konyhájában - számomra viszonylag ismeretlen terepen - nagy beszélgetés közben készítettem a hozzávalókat, és nem vettem észre, hogy csemege helyett csípős fűszerpaprikát lapátolok nagy serényen a masszába. Mire észbekaptunk, már késő volt. És milyen szerencse! Sokkal izgalmasabb és pikánsabb lett, mint a hagyományos verzió. Egyébként, ha későn kapunk észbe, semmi baj nem történik, ha a meleg fasírtokból készítjük el a falatkáinkat. Szerintem finomabb, ha egy napot állni hagyjuk, de ez magánvélemény!:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Dacota, még több ilyen jó kis "balesetet" kívánok a konyhádban, ha ilyen finomságok kerekednek bel?lük. :-)

Dacota

Kedves Zit, köszönöm, majd igyekszem!:) Ildikó egyik receptje kapcsán írt valami olyasmit, hogy nincs olyan elrontott étel, amit egy kis kreativitással ne lehetne helyre hozni. Milyen igaza van!:)

reidleva

Kösz az ötletet,én darált pulykahúsból csináltam és nagyon finom.

Dacota

Örülök, hogy ízlett, egészségetekre!:)

zsu9002

Eddig eszembe sem jutott, hogy talán van fasírt az olajban sütésen túl is:))) Köszi szépen a tippet, sokkal finomabb a fasírt ha süt?ben készül, és egészségesebb is. Párom szavaival élve: Ropogós mégis puha.

Dacota

Kedves Zsu! Hezitáltam rajta egy darabig, hogy felrakjam-e egyáltalán ezt a receptet, mert hát a fasírt olyan valami, amit mindenki tud készíteni -ha meg nem, akkor van már az oldalon bel?le pár tipp. Végül pontosan a módszer miatt került megosztásra. Az egy dolog, hogy egészségesebb, és nem hizlal annyira, de valami lehet az olajban, ami kiszedi az ízeket, mert szerintem is finomabb, mint a hagyományos verzió. Ha pedig ilyen nyitottak vagytok ezekre a dolgokra - én már rántott húst is csináltam süt?ben. Panír, szilikonlap, hasonló eredmény...:) Szép napot! Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

En mar regota igy sutom a fasirtot. A kozepebe elrejtek egy kis kocka sajtot, mikor valaki beleharap hat van meglepetes!

Animani67

Sziasztok!Írtó guszta ez kép és szeretném megcsinálni a receptet.At érdekelne,kb hány darab kis fasírt lesz ezekb?l a hozzávalókból,mert elég nagy a család és akkor b?víteném az adagot?Köszi el?re is a választ:)

Dacota

Kedves Animani! Pf...hát most jól megfogtál...amikor a receptet beküldtem, azokat a mennyiségeket írtam meg, amiket a bulira csináltam. Nem tudom megmondani, hány golyócska lett, de nyolcan voltunk rá, és két, kb. fél méter átmér?j? tálcát foglalt el amikor elkészült (és útközben voltak a falánk konyhába settenked?k gyalogáldozatai is) Remélem tudtam valamit segíteni...:) Szép napot! Nóra

lucus08

Koszonom szepen a receptet!Isteni es nagyon kapos!!!Egy oraba se telett es elfogyott!!!Udv.Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Ez isteni! Egyszer próbáltam fasírtot sütni még olajban, de el is ment a kedvem t?le az olajszag miatt, meg azért szív is magába rendesen, de ez így süt?ben isteni finom és olaj nélkül már egészséges kaja is. A f?szerek aránya pedig annyira passzol az ízlésemhez, nem kell semmib?l több vagy kevesebb. Szóval köszönöm a receptet! :) (Én fél adagot szoktam sütni és abból 42 db diónyi fasírtgolyó lesz. Hátha valakinek még jól jön az infó. )

Hozzávalók

A fasírtgolyókhoz

A tapasokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek