r
Nosalty Logó

Emeletes remek mellszeletek JUDYTH konyhájából

Walaky
Emeletes remek mellszeletek JUDYTH konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Emeletes remek mellszeletek

Különleges burgonyapüré

1283
Kalória
56g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
91.7g
Zsír
495.5g
Víz
211.7g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
30g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Emeletes remek mellszeletek

Különleges burgonyapüré

Összesen 1283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Emeletes remek mellszeletek

Különleges burgonyapüré

Összesen 7692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Emeletes remek mellszeletek

Különleges burgonyapüré

Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    495.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.8 g

Zsír

  • Összesen
    550.3 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11478.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2640 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    3031 mg
  • Nátrium
    5055 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    351.6 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2973.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2798 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2748 micro
  • β-crypt
    419 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 7692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Emeletes remek mellszeletek

  1. A kissé kiklopfolt csirkemelleket beszórjuk fűszerkeverékkel, lerakjuk, a kissé kiolajozott tepsibe, mindegyikre egy nagy kanál tejfölt teszünk, elkenjük rajtuk úgy, hogy alájuk is kerüljön.
  2. A reszelt füstölt sajtot egyenletesen elosztva, a szeletekre terítjük, majd minden szeletre 1-1 sonkaszelet teszünk.
  3. A felkarikázott hagyma felét fűszerkeverékkel ízesítjük, s minden szeletre, egyenletesen szétosztjuk, csinosan elhelyezzük.
  4. A gombát (én nem kaptam frisset, így üvegeset használtam, de a frisset meg kell tisztítani, megmosni, szeletelni) félbevágjuk, s ezeket is elosztjuk igazságosan a szeletek tetején, a hagymakarikák közé, hogy megfogja őket, ne csússzanak le.
  5. Most a hagyma másik felét kézzel kisebb darabokra tépjük, ételízesítővel beszórjuk, s a szeletekre osztjuk egyenlően.
  6. Végül minden rakott szeletre kanállal pötyögtetünk tejfölt, kissé megszórjuk borssal, a húsok közé megmosott, egész szilvákat rakunk (lehetett volna sokkal többet is - pedig volt itthon bőven -, mert a végén isteni finom), alufóliával jól lefedjük, be a sütőbe, 150 fokon, alsó-felső sütéssel (sercegéstől számítva) körülbelül 1 órán keresztül sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből az idő elteltével, levesszük a fóliát, visszatesszük, alsó sütésre átállítva, hogy a lé (a hús is, a szilva is enged levet) elpárologjon, s még körülbelül 20 percig így sütjük.
  8. Ezt követően kivesszük a tepsit, jól megszórjuk a reszelt trappista sajttal a tetejüket, visszatesszük, s légkeveréssel szép pirosra sütjük (ahogyan a képen látszik). Kicsit állni hagyjuk, majd vajas-füstölt sajtos-őrölt szerecsendiós-tejes burgonyapürével tálaljuk. A sült szilvákból is tegyünk a tányérokra, mennyei így együtt!

Különleges burgonyapüré

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, melegen átnyomjuk krumplinyomón.
  2. Még forrón hozzáadjuk a puha vajat, rászórjuk a szerecsendiót és a reszelt füstölt sajtot, jól összekeverjük.
  3. Végül annyi forró tejjel felengedjük, kikeverjük, hogy megfelelő állagú legyen. (Se nem túl lágy, se nem túl sűrű.)
  4. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36x6

Gondoltam egyszer egy "merészet", s így pakoltam össze, ezt a nagyon finom, ünnepi alkalmakra is kiváló eledelt.....mely remek lett! :) 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek