r
Nosalty Logó

Lisztes tepsis csirkemell

NS
Lisztes tepsis csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

292
Kalória
31.2g
Fehérje
22.9g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
131.8g
Víz
91.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 292 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket keresztben kettészeljük, kb. 1-2 cm vastagságra, és kb. tenyérnyi darabokra, megsózzuk.
  2. Előkészítjük a hagymákat, karikákra szeljük.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A csirkemell darabokat, mint panírozásnál, forgassuk a lisztbe (mindig csak annyit, amennyi a serpenyőnkben elfér), és tegyük a felforrósodott olajba, közben pedig szórjunk rá a hagymakarikából.
  4. Pár percig süssük, megfordítva mindkét oldalát, míg ki nem fehéredik.
  5. Majd a serpenyőből az olajos, hagymás, lisztes húsokat öntsük át egy tepsibe.
  6. Pirítsuk meg az összes húsdarabot, mindig hozzáadva a hagymát.
  7. Mielőtt betesszük a sütőbe, locsoljuk meg olajjal, szórjuk meg bőségesen hagymával.
  8. Takarjuk le alufóliával, és süssük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukámnál ettem először ilyet, tőle kaptam a receptet. Először azt hittem, valamilyen tejes mártást tett a húsra, alig hittem el, mikor mondta, hogy liszt. Nagyon érdekes, hogy szépen megdagad tőle a csirkemell, és egyáltalán nem lesz száraz, sőt, inkább puha, omlós. Jó tanács: minél több hagymát teszünk rá, annál finomabb, és mielőtt sütjük, még szórhatunk rá lisztet, és reszelt sajtot, így szépen ráolvad a husikra, mártás állagot adva neki. Köretnek én rizst szoktam készíteni. Nálunk kedvenc étel, isteni finom, ajánlom mindenkinek! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...