Sült sonka párolt káposztával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
márti1218
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
sonka
-
150g főtt sonka210 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
0g só0 kcal
káposzta
-
75g füstölt szalonna491 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1061
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
sonka
-
300g főtt sonka420 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
káposzta
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2124
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
sonka
-
16.4g főtt sonka23 kcal
-
27.3g burgonya16 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0g só0 kcal
káposzta
-
8.2g füstölt szalonna54 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
21.9g savanyú káposzta4 kcal
-
5.5g víz0 kcal
Összesen
116
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 76.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1865.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 1361 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 542 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 614 micro
Összesen
1061
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 153.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3730.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 2723 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1084.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1228 micro
Összesen
2124
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
sonka
-
50 dkg burgonya
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
káposzta
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
40 dkg savanyú káposzta
-
1 dl víz
Elkészítés
sonka
- Kenjük ki a tepsit egy kanál olajjal, fektessük rá a sonkaszeleteket. Terítsük be a felszeletelt hagymával, fokhagymával, és tegyük mellé a tisztított, karikára vágott burgonyát, amit sózzunk be. A maradék olajat tegyük a burgonyára, és fóliázzuk le a tepsit.
- Tegyük a tepsit 180 fokos sütőbe, és a fólia alatt süssük egy órát, közben készítsük el a káposztát. Egy serpenyőben olvasszuk ki a kockákra vágott füstölt szalonnát, tegyünk rá egy fej hagymát felvágva, és forgassuk bele a káposztát. Öntsünk alá 1 dl vizet, fedjük le, és pároljuk puhára.
- Vegyük le a fóliát a húsról, és süssük még pár percet, majd tálaljuk a sonkát a burgonyával és a párolt káposztával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3062
- Feltöltés dátuma: 2018. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
márti1218
72 recept
Közeleg a húsvét, így is kínálhatjuk a sonkát vacsorára az ünnepen, vagy ha megmaradt, mert már elteltünk, fagyasszuk le a sonkát, és egy későbbi időpontban vegyük elő, mindenki boldog lesz.