r
Nosalty Logó

Sült sonka párolt káposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
márti1218
Sült sonka párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sonka

káposzta

Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sonka

káposzta

Összesen 2124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

sonka

káposzta

Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    542 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    2723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

sonka

káposzta

Elkészítés

sonka

  1. Kenjük ki a tepsit egy kanál olajjal, fektessük rá a sonkaszeleteket. Terítsük be a felszeletelt hagymával, fokhagymával, és tegyük mellé a tisztított, karikára vágott burgonyát, amit sózzunk be. A maradék olajat tegyük a burgonyára, és fóliázzuk le a tepsit.
  2. Tegyük a tepsit 180 fokos sütőbe, és a fólia alatt süssük egy órát, közben készítsük el a káposztát. Egy serpenyőben olvasszuk ki a kockákra vágott füstölt szalonnát, tegyünk rá egy fej hagymát felvágva, és forgassuk bele a káposztát. Öntsünk alá 1 dl vizet, fedjük le, és pároljuk puhára.
  3. Vegyük le a fóliát a húsról, és süssük még pár percet, majd tálaljuk a sonkát a burgonyával és a párolt káposztával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3016
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült sonka párolt káposztával
márti1218 72 recept

Közeleg a húsvét, így is kínálhatjuk a sonkát vacsorára az ünnepen, vagy ha megmaradt, mert már elteltünk, fagyasszuk le a sonkát, és egy későbbi időpontban vegyük elő, mindenki boldog lesz.

Hozzávalók

sonka

káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!