Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült sonka párolt káposztával

Sült sonka párolt káposztával
Sült sonka párolt káposztával
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeleg a húsvét, így is kínálhatjuk a sonkát vacsorára az ünnepen, vagy ha megmaradt, mert már elteltünk, fagyasszuk le a sonkát, és egy későbbi időpontban vegyük elő, mindenki boldog lesz.

hozzávalók / 2 adag

sonka

káposzta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenjük ki a tepsit egy kanál olajjal, fektessük rá a sonkaszeleteket. Terítsük be a felszeletelt hagymával, fokhagymával, és tegyük mellé a tisztított, karikára vágott burgonyát, amit sózzunk be. A maradék olajat tegyük a burgonyára, és fóliázzuk le a tepsit.
  2. Tegyük a tepsit 180 fokos sütőbe, és a fólia alatt süssük egy órát, közben készítsük el a káposztát. Egy serpenyőben olvasszuk ki a kockákra vágott füstölt szalonnát, tegyünk rá egy fej hagymát felvágva, és forgassuk bele a káposztát. Öntsünk alá 1 dl vizet, fedjük le, és pároljuk puhára.
  3. Vegyük le a fóliát a húsról, és süssük még pár percet, majd tálaljuk a sonkát a burgonyával és a párolt káposztával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 722
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymával sült sonka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1061
főtt sonka 30 dkg
burgonya 50 dkg
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
savanyú káposzta 40 dkg
víz 1 dl