Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű töltött lángos

Egyszerű töltött lángos
Egyszerű töltött lángos
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A tésztája finom puha lesz, még másnap is! Ebből kb. 10-12 db jó nagy és vastag lángos lesz, ami nálunk elég két étkezésre 3 főnek.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
  2. A krumplit, miután puhára főztük jól összetörjük, majd a liszttel és a sóval kelesztőtálban összeöntjük a felfutott élesztővel.
  3. Alaposan összegyúrjuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük.
  4. Ha legalább kétszeresére kelt, kinyújtjuk kb. másfél cm vastagra, kb 10-12 cm-es darabokra szaggatjuk, majd letakarva ismét 20 percig pihentetjük.
  5. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket. Felkockázzuk a hagymát, és egy tálban összekeverjük a tejföllel, reszelt sajttal, és a felkockázott virslivel. Hozzáadjuk esetleg a gombát, vagy kukoricát, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és oregánóval.
  6. Ha újra megkelt a tésztánk szétnyomkodjuk, majd a közepébe helyezünk kanállal a töltelékből, félbehajtjuk, és a szélét összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben a töltelék.
  7. Ha kész, bő olajban kisütjük, hogy szép piros legyen mindkét oldala.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 64 539
elküldve: 11
receptkönyvben: 510
elkészítve: 15/29
Facebookon megjelent: -

szakács

MazsiDrazsi

Mióta szakács: 2012.05.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött burgonyás lángos, sajtos keverékkel töltött lángos, krumplis lángos töltve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyusza93
nyusza93 / nyusza93 Mon, 2015-10-12 11:52

Elkészítettem ma ebédre! :) Nagyon elégedett vagyok vele. Finom, puha a tészta. Azt hiszem, még sokszor meg fogom csinálni!
Köszönöm a receptet!

henrieta
Henrietas / henrieta Fri, 2012-09-21 11:43

szia. en azt szeretnem kerdezni, hogy ez instant elesztobol ,hogy keszulne ? valahol azt olvastam ,hogy nem kell felfutatni, akkor az elesztot keverjem csak a liszthez?

MazsiDrazsi777
MazsiDrazsi / MazsiDrazsi777 Sat, 2012-10-20 19:19

Szia! Igen, elméletileg csak hozzákevered, bár én az instantot is felfuttatom! :) Megszokás, szeretem látni, hogy "fut".. :)

Scooby
Scooby Sun, 2012-07-22 16:30

Finom, egyszerű, és nem állok egész nap a konyhában. Köszi.
Virsli helyett házi szalámival készült, és legközelebb fokhagymásan fog:).

balintmonika
balintmonika Thu, 2012-06-14 17:13

A recertet figyelembe véve készítettem a tegnapi estebédet.Vöröshagyma helyett fokhagymát,virsli helyett sonkát használtam.Az a fél lángos ami tegnapról megmaradt valóban puha maradt mára.Köszönöm a jó alapreceptet.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Tue, 2012-06-05 13:32

hasonlót én is szoktam késziteni.Segitség azoknak,akiknek sütés közben esetleg szétnyilnának a lángosok:mielőtt félbehajtanák a tésztát,kenjék meg tojásfehérjével,és utána félbehajtani,összenyomkodni,tuti nem nyilik szét!!!Jó sütögetést!Üdw Timea

1251
finomliszt 1 kg
tej 4.5 dl
friss élesztő 5 dkg
2 tk
cukor 2 teáskanál
burgonya 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 450 g
sajt 15 dkg
virsli 20 dkg
gomba 10 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl