r
Nosalty Logó

Gombával töltött lángos

A kis gasztronauta
Gombával töltött lángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

1003
Kalória
11.2g
Fehérje
68.5g
Szénhidrát
77.7g
Zsír
191.4g
Víz
-
Koleszterin
6g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

Összesen 1003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

Összesen 6025 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

Összesen 259 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    465.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7391.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    5543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    190 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 6025 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A lángoshoz

  1. Az élesztőt 1 dl tejjel és a cukorral elkeverjük, majd langyos helyen felfutattjuk. A burgonyát megfőzzük enyhén sós vízben, és még melegen áttörjük (ezzel a "melegséggel" még jobban segítve az élesztő munkáját. Közben vigyázva, hogy túl forró se legyen). A lisztet egy nagy tálba öntjük, ebbe tesszük a kovászt, az áttört főtt burgonyát, egy kanál olajat, sót és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Akkor jó a tészta, ha egységesen sima és könnyen elválik az edény falától. Cipót formáluk belőle, a tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt héjastól kis kockákra vágjuk, megsózzuk, és pár percig állni hagyjuk. A hagymát kockára vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kinyomkodott padlizsánkockákat. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a lehéjazott kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és néhány percig együtt pirítjuk.
  3. A gombás töltelékhez a hagymát kockára vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Beledobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Amikor a leve elfőtt, megszórjuk egy kanál liszttel, kicsit lepirítjuk, majd 1 dl tejet ráöntve sűrűre főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel, és langyosra hűtjük.
  4. A megkelt lángostésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyútjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle (pohárral vagy nagyméretű pogácsaszaggatóval). A formát folyamatosan lisztezzük, mert a tészta ragadós. A lángosok közepére teszünk a töltelékből, majd szélein (egy kis vízzel megkenve) jól összenyomkodjuk.
  5. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leszívja róla. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Melegen a legfinomabb! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egyik ismerősöm Édesanyjától kaptam a lángos receptjét. Sokféle töltelékkel el tudom képzelni (pl. káposzta, sonka-sajt), de nekem ez a kettő  a szívemcsücske. :)

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...