r
Nosalty Logó

Gombával töltött lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Gombával töltött lángos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

Összesen 1003 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

Összesen 6025 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

Összesen 259 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1003 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    465.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7391.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    5543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    190 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 6025 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

Elkészítés

A lángoshoz

  1. Az élesztőt 1 dl tejjel és a cukorral elkeverjük, majd langyos helyen felfutattjuk. A burgonyát megfőzzük enyhén sós vízben, és még melegen áttörjük (ezzel a "melegséggel" még jobban segítve az élesztő munkáját. Közben vigyázva, hogy túl forró se legyen). A lisztet egy nagy tálba öntjük, ebbe tesszük a kovászt, az áttört főtt burgonyát, egy kanál olajat, sót és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Akkor jó a tészta, ha egységesen sima és könnyen elválik az edény falától. Cipót formáluk belőle, a tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt héjastól kis kockákra vágjuk, megsózzuk, és pár percig állni hagyjuk. A hagymát kockára vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kinyomkodott padlizsánkockákat. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a lehéjazott kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és néhány percig együtt pirítjuk.
  3. A gombás töltelékhez a hagymát kockára vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Beledobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Amikor a leve elfőtt, megszórjuk egy kanál liszttel, kicsit lepirítjuk, majd 1 dl tejet ráöntve sűrűre főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel, és langyosra hűtjük.
  4. A megkelt lángostésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyútjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle (pohárral vagy nagyméretű pogácsaszaggatóval). A formát folyamatosan lisztezzük, mert a tészta ragadós. A lángosok közepére teszünk a töltelékből, majd szélein (egy kis vízzel megkenve) jól összenyomkodjuk.
  5. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leszívja róla. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Melegen a legfinomabb! :)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 394
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23986
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával töltött lángos
A kis gasztronauta 142 recept

Egyik ismerősöm Édesanyjától kaptam a lángos receptjét. Sokféle töltelékkel el tudom képzelni (pl. káposzta, sonka-sajt), de nekem ez a kettő  a szívemcsücske. :)

Hozzávalók

A lángoshoz

A padlizsános töltelékhez

A gombás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek