Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű kovászos pizza

Egyszerű kovászos pizza
Egyszerű kovászos pizza
70 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Flórával egy ideje szorgosan nevelgetjük kovászainkat, de eddig egy sikertelen kenyérsütési kísérletet leszámítva még nem készítettem a kovászból semmit. A status quo-n változtatandó úgy döntöttünk hát, hogy épp itt az ideje, hogy kipróbáljuk a kovászos tésztájú pizzát, ami ráadásul a vegán kihívásunkba is tökéletesen beleilleszthető volt. A tésztát pedig annyira eltaláltuk, hogy ezentúl amikor csak lehet, kovásszal fogom készíteni!

hozzávalók / 4 adag

kovászos pizzatészta

sárgabarackos-olívaolajas

csicseriborsós-cukkinis-paradicsomos

Szólj hozzá!

elkészítés

pizzatészta

  1. A lisztet, az olajat és a vizet egy nagy tálban robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sót valamint a kovászt, és robotgéppel nagyjából 10 perc alatt kidagasztjuk.
  2. Amikor összeállt a tészta, átrakjuk egy kiolajozott tálba, és folpackkal lefedve legalább 3-4 órát kelesztjük.
  3. Az idő leteltével a tésztát enyhén belisztezett felületre helyezzük. Akkor jó a tésztánk, ha kisebb légbuborékok jelennek meg a felszínén - ebből tudjuk, hogy működik a kovászunk. A tésztát kétfelé osztjuk, majd a két félből egy-egy pizzát nyújtunk.
  4. Melegítsük elő jó forróra a sütőt, 210-220°C simán mehet!

feltétek és öszzeálllítás

  1. Először készítsük el a két szósz. Az olívaolajashoz az olajat keverjük el a reszelt fokhagymával, aprított rozmaringgal, chilipehellyel, sóval, borssal. A paradicsomoshoz a sűrítményt keverjük ki egy kevés olajjal, oregánóval, fokhagymával, sóval-borssal-chilivel.
  2. A paradicsomoshoz pirítsuk elő a feltétnek szánt zöldségeket - nem csak pluszt ízt fog adni a pizzánknak, de így megelőzzük azt is, hogy a feltétek átáztassák a tésztát. A só-bors-chilipehely hármasa mindegyiknek jól áll, futtassuk hát meg őket egy kevés olajon, a csicserire még egy kis római köményt is nyomhatunk.
  3. Díszítsük fel a pizzákat: a paradicsomosra mehetnek az előpirított zöldségek és a frissen felvágott koktélparadicsom, míg az olívaolajosra a vékonyan felszeletelt burgonyát és a sárgabarackot rakjuk.
  4. Forró sütőben nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a paradicsomosan bazsalikommal díszítsük, míg a barackosat frissen morzsolt (vegán) fetával.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 471
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
60 recept

receptjellemzők

alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzatészta kovásszal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
finomliszt 375 g
víz 175 ml
olívaolaj 1 ek
kovász 90 g
1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
rozmaring 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
sárgabarack 2 db
burgonya 1 db
feta sajt 10 dkg
sűrített paradicsom 50 g
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
csicseriborsó konzerv 150 g
cukkini 1 közepes db
koktélparadicsom 5 db
lila hagyma 0.5 db