r
Nosalty Logó

Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Összesen 649 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Összesen 3876 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Összesen 168 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13402 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 649 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13992.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    3480 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2748 mg
  • Nátrium
    7041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1455.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    4832 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    80410 micro
  • Lut-zea
    2426 micro
Összesen 3876 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3528 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Elkészítés

Hozzávalók a pizzatésztához:

  1. A pizzatészta hozzávalóit belerakjuk a kenyérsütőgépbe kelt tészta programra, és másfél óra alatt kész is van – remek találmány ez a gép! Persze kenyérsütőgép hiányában kézzel is összegyúrhatjuk a tésztát, majd meleg helyen megkelesztjük.
  2. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A kész pizzatésztát kétfelé osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk, akkorára, amekkora a gáztepsink (a miénk kb. 40x30 centiméteres). Ha ezzel megvagyunk, sodrófa segítségével sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk a tésztát.

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

  1. A paradicsomszószhoz nagyon-nagyon finomra aprítjuk a fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha kész, a paradicsomszószba dobjuk, sózzuk-borsozzuk, chilivel megszórjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és alaposan elkeverjük.

Hozzávalók a feltéthez:

  1. A pizzalapokat megkenjük a zöldfűszeres paradicsomszósszal, és feldíszítjük őket tetszés szerint.
  2. A ricottás-paradicsomos verzióhoz a ricottát kanalanként visszük fel a paradicsomszószra, és óvatosan szétterítjük. A koktélparadicsomokat felkarikázzuk, és egyenletesen szétosztjuk a pizzán, amit végül jól megszórunk reszelt parmezánnal. Bazsalikommal díszíthetjük.
  3. Az előmelegített sütőbe rakjuk, és nagyjából 12 perc alatt készre sütjük, 8 perc környékén megcserélve a két tepsit.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kb. 40x30
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1565
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel
Rosanics Petra 305 recept

Jó tíz évvel ezelőtt, mikor még csak enni jártam a konyhába, tarolt a kenyérsütőgép-láz, ami a mi családunkat sem kerülte el. A kenyérsütéssel kapcsolatban sajnos nem volt túl sok sikerélményünk, így gyorsan fel is hagytunk vele, azonban tésztakeveréshez és kelesztéshez a mai napig rengeteget használjuk. Legtöbbször pizzát szoktunk készíteni, ami a család nagy kedvence – köszönhetően ennek a nagyszerű receptnek. Valamint a zöldfűszeres házi paradicsomszósznak, ami friss fűszerekkel a legfinomabb. Én most a ricottás-paradicsomos-parmezános verzió receptjét írom le, náluk egyébként mindenki maga „díszíti” a saját részét. Ez a tésztamennyiségből két tepsire elegendő.

Hozzávalók

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek