Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel

Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel
Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó tíz évvel ezelőtt, mikor még csak enni jártam a konyhába, tarolt a kenyérsütőgép-láz, ami a mi családunkat sem kerülte el. A kenyérsütéssel kapcsolatban sajnos nem volt túl sok sikerélményünk, így gyorsan fel is hagytunk vele, azonban tésztakeveréshez és kelesztéshez a mai napig rengeteget használjuk. Legtöbbször pizzát szoktunk készíteni, ami a család nagy kedvence – köszönhetően ennek a nagyszerű receptnek. Valamint a zöldfűszeres házi paradicsomszósznak, ami friss fűszerekkel a legfinomabb. Én most a ricottás-paradicsomos-parmezános verzió receptjét írom le, náluk egyébként mindenki maga „díszíti” a saját részét. Ez a tésztamennyiségből két tepsire elegendő.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a pizzatésztához:

  1. A pizzatészta hozzávalóit belerakjuk a kenyérsütőgépbe kelt tészta programra, és másfél óra alatt kész is van – remek találmány ez a gép! Persze kenyérsütőgép hiányában kézzel is összegyúrhatjuk a tésztát, majd meleg helyen megkelesztjük.
  2. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A kész pizzatésztát kétfelé osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk, akkorára, amekkora a gáztepsink (a miénk kb. 40x30 centiméteres). Ha ezzel megvagyunk, sodrófa segítségével sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk a tésztát.

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

  1. A paradicsomszószhoz nagyon-nagyon finomra aprítjuk a fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha kész, a paradicsomszószba dobjuk, sózzuk-borsozzuk, chilivel megszórjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és alaposan elkeverjük.

Hozzávalók a feltéthez:

  1. A pizzalapokat megkenjük a zöldfűszeres paradicsomszósszal, és feldíszítjük őket tetszés szerint.
  2. A ricottás-paradicsomos verzióhoz a ricottát kanalanként visszük fel a paradicsomszószra, és óvatosan szétterítjük. A koktélparadicsomokat felkarikázzuk, és egyenletesen szétosztjuk a pizzán, amit végül jól megszórunk reszelt parmezánnal. Bazsalikommal díszíthetjük.
  3. Az előmelegített sütőbe rakjuk, és nagyjából 12 perc alatt készre sütjük, 8 perc környékén megcserélve a két tepsit.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: kb. 40x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 719
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
61 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

A mi pizzatésztánk – ricottás-paradicsomos feltéttel, sajtos pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

657
tejföl 175 g
víz 1 dl
olívaolaj 2 ek
finomliszt 450 g
instant élesztő 1 tasak
méz 2 ek
1 kávéskanál
paradicsomszósz 500 ml
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
rozmaring 5 szál
kakukkfű 5 szál
zsálya 5 db
bazsalikom 10 levél
1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
ricotta 250 g
koktélparadicsom 25 db
parmezán sajt 200 g
bazsalikom 0.5 csokor