Nosalty Logó

Édesburgonyás lencseleves húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Édesburgonyás lencseleves húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Édesburgonyás lencseleves

Húsgombóc

Összesen 755 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Édesburgonyás lencseleves

Húsgombóc

Összesen 3772 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Édesburgonyás lencseleves

Húsgombóc

Összesen 108 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2430 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 755 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.2 g

Zsír

  • Összesen
    219 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12650.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2452 mg
  • Nátrium
    9373 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1234 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    12148 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 3772 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Édesburgonyás lencseleves

Húsgombóc

Elkészítés

Édesburgonyás lencseleves

  1. A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, egyszer vízben átforraljuk, leszűrjük. (Így nem kell beáztatni.)
  2. A lencsét az alaplével odatesszük főzni, sózzuk, borsozzuk, babérlevelet és őrölt fűszerköményt adunk hozzá. Ha már félig megfőtt, hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockára vágott édesburgonyát.
  3. Amikor a burgonya és a lencse is puhára főtt, akkor egy pár kocka burgonyát kiszedünk egy kis tálba, szétnyomkodjuk, adunk hozzá 3 ek tejfölt, fűszerpaprikát és 1 merőkanál levet, elkeverjük, és ezzel besűrűsítjük a lencselevest. Mérsékelt lángon főzzük még 1-2 percig, és levesszük a tűzről.

Húsgombóc

  1. Az apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát megdinszteljük az 1ek zsíron.
  2. A darált húshoz adjuk a ledarált szalonnát, ledarált, dinsztelt hagymákat, a zsírját is hozzáadjuk, fűszerezzük: só, bors, csípős fűszerpaprika, majoranna.
  3. Jól összekeverjük, és kis gombócokat formázunk belőle, 3 ek zsírral kizsírozott jénai tálba rakosgatjuk a gombócokat, és előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 percig sütjük alufólia alatt.
  4. Ha kisült, a lencselevessel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2310
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Smaragd konyha 149 recept

Ez egy sűrű, főzelékszerű leves, ami nagyon finom, laktató.  Az édesburgonya íze a csípős húsgombóccal nagyon harmonizál. A burgonya sűrűsíti a levest, ezért nem kell rá a rántás.

Hozzászólások

Hozzávalók

Édesburgonyás lencseleves

Húsgombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek