Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyás lencseleves húsgombóccal

Édesburgonyás lencseleves húsgombóccal
Édesburgonyás lencseleves húsgombóccal
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy sűrű, főzelékszerű leves, ami nagyon finom, laktató.  Az édesburgonya íze a csípős húsgombóccal nagyon harmonizál. A burgonya sűrűsíti a levest, ezért nem kell rá a rántás.

hozzávalók / 5 adag

Édesburgonyás lencseleves

Húsgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Édesburgonyás lencseleves

  1. A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, egyszer vízben átforraljuk, leszűrjük. (Így nem kell beáztatni.)
  2. A lencsét az alaplével odatesszük főzni, sózzuk, borsozzuk, babérlevelet és őrölt fűszerköményt adunk hozzá. Ha már félig megfőtt, hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockára vágott édesburgonyát.
  3. Amikor a burgonya és a lencse is puhára főtt, akkor egy pár kocka burgonyát kiszedünk egy kis tálba, szétnyomkodjuk, adunk hozzá 3 ek tejfölt, fűszerpaprikát és 1 merőkanál levet, elkeverjük, és ezzel besűrűsítjük a lencselevest. Mérsékelt lángon főzzük még 1-2 percig, és levesszük a tűzről.

Húsgombóc

  1. Az apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát megdinszteljük az 1ek zsíron.
  2. A darált húshoz adjuk a ledarált szalonnát, ledarált, dinsztelt hagymákat, a zsírját is hozzáadjuk, fűszerezzük: só, bors, csípős fűszerpaprika, majoranna.
  3. Jól összekeverjük, és kis gombócokat formázunk belőle, 3 ek zsírral kizsírozott jénai tálba rakosgatjuk a gombócokat, és előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 percig sütjük alufólia alatt.
  4. Ha kisült, a lencselevessel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 070
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lencsefőzelék édesburgonyával és fasírttal, édesburgonyás lencseleves húsgolyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

755
zöldség alaplé 2 l
édesburgonya 1 db
lencse 25 dkg
babérlevél 3 db
fűszerpaprika 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
darált sertéshús 70 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 kávéskanál
majoranna 3 csipet
sertészsír 4 ek
fokhagyma 2 gerezd