Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsegulyás

Lencsegulyás
Lencsegulyás
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem is emlékszem, mikor főztem először ezt a levest... Egyszer csak kipattant a fejemből, hogy az egyszerű lencselevest valahogyan fel kellene dobni, és elkészítettem úgy, mint a babgulyást.

hozzávalók / 4 adag

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. A megtisztított húst felkockázzuk. A megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.
  3. Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, lehúzva a tűzről megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús (pörköltet kezdünk el készíteni tulajdonképpen).
  4. Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel (főzés közben pótoljuk a vizet).
  5. Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.
  6. Csipetke elkészítése: 10 dkg lisztet összegyúrunk 1 db tojással, pici sóval, és a tésztából apró darabokat csipegetünk a levesbe vagy főzővízbe.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 215 105
elküldve: 21
receptkönyvben: 846
elkészítve: 92/107
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés lencseleves, zöldséges-csirkés lencsegulyás

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2018-03-29 15:16

De, jo valaki bejelolte tegnap az "ezt fozitek ma" oldalon es igy en is ratalaltam erre a receptre. Gyorsan meg is foztem es nagyon finom lett! Koszi a receptet!

L♥ve, witch

BognarJudit
Bognár Judit / BognarJudit Mon, 2014-11-03 16:06

Ma az idegösszeomlástól mentett meg a recepted.Köszönöm,bár még csak most kezdek hozzá,de az ÖTLET kincset ér!!! :-)

evacili
evacili Thu, 2014-01-02 12:45

Kedves Anita!
Még soha nem csináltam lencsegulyást- valahogy nem is gondoltam rá.Újévi lencse keresés közben találtam rá a receptedre. Ezt választottam és nem bántam meg.Nagyon finom, különleges leves lett. Többször fogom főzni,nem várunk a következő új évre. Köszönöm a recepted. BÚÉK Neked.
Üdv: Cili

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2014-01-06 00:23

Kedves Cili!
Köszönöm szépen a visszajelzést! Örülök, hogy a receptemre esett a választásod, és hogy elnyerte a tetszéseteket.
Boldog új évet kívánok Nektek is!
Anita

moonmanka
moonmanka Sat, 2013-11-30 11:48

Eddig csak tejfölösen készítettem lencselevest,de ez a recept" megfogott"!Ma ez lesz az ebéd.
Köszönöm HossoAni!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2013-11-30 17:37

Örülök neki, hogy ötletet adtam :)! Remélem, ízleni fog!
További szép hétvégét kívánok!
Anita

vicsys
vicsys / vicsys Fri, 2013-04-26 18:02

Kedves Anita!
Elkészítettem sertés combból egy kis füstölt kolbásszal. Nagyon jó lett! Köszönöm a szuper receptet!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2013-05-04 23:20

Köszönöm szépen a kedves szavakat és a visszajelzést is!
Örülök, hogy ízlett!
További szép hétvégét kívánok!
Anita

Varente
Varente Fri, 2013-02-22 11:34

Szeretjük a ragu/gulyás leveseket, úgyhogy ezt készítettem tegnap (pogácsával). Mindenkinek nagyon ízlett - és még egyszerű is elkészíteni .... felkerült a gyakran készítendő ételek közé! Köszönjük a receptet! Ili

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2013-02-26 23:46

Kedves Ili!
Köszönöm szépen a visszajelzésed! Nagyon örülök, hogy Nektek is ízlett, pogácsával különösen finom lehet!
Üdv:
Anita

Zümi
Zümi Mon, 2012-12-31 17:37

Ma elkészítettem, nagyon finom lett, igaz disznó húsból. Ez lesz a holnapi ebéd. köszi a finom receptet.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-12-31 18:13

Bizony, holnap csak disznóhús dukál bele a hagyomány szerint! Én is köszönöm szépen!
B.U.É.K.!
Anita

LastWild
LastWild Sun, 2012-12-30 15:29

Ááá, ő lesz a szilveszteri vacsi ;) Köszi a szuper receptet!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-12-30 15:32

Én is köszönöm szépen :-)!
Jó főzőcskézést, majd bulizást és nagyon boldog új évet kívánok!
Üdv:
Anita

Dorottya87
Dorottya87 Mon, 2012-03-05 13:31

Szia Ani!
Lenne egy kérdésem... a 2 db gyökér alatt mit értesz? :D

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-03-05 15:10

Szia Dorottya!
Gyökérzöldséget/petrezselyemgyökeret értek alatta:-). Ha nem teljesen érthető így, akkor javítom.
További szép napot kívánok!
Ani

Dorottya87
Dorottya87 Mon, 2012-03-05 16:20

Köszi a gyors választ! :) Ez lesz ma vacsira. :)
Kellemes délutánt, estét!

macska rozi
macska rozi Thu, 2011-11-10 19:16

nagyon koszi ezt a receptet!1000 eve van itt egy zacsko lencse,de fozeleket nincs kedvem csinalni belole..Azt hiszem ez lesz a szombati menu(egy resze)Meg egyszer koszonom!:))

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2011-11-11 00:27

Kedves Macska Rozi!
Nagyon szívesen:-)! Én szoktam csupán egy darabka füstölt kolbásszal is levest készíteni a lencséből. Úgy is kipróbálhatod, ha szeretitek a füstölt ízt.
Jó főzést kívánok!
Üdv:
Anita

463
lencse 25 dkg
csirkemell filé 1 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 1 ek
víz 1.5 l
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint