Nosalty Logó

Édesburgonya-krémleves fokhagymás pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A fokhagymás pirítóshoz

Összesen 694 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A fokhagymás pirítóshoz

Összesen 2776 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A fokhagymás pirítóshoz

Összesen 82 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    1880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    10805 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 694 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10361.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    7521 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3903 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4999 micro
  • β-karotin
    43219 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2776 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 82 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A leveshez

A fokhagymás pirítóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pároljuk a vöröshagymát.
  2. Levesszük a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával, cayenne borssal és kurkumával, majd elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, majd felöntjük egy kevés vízzel, és néhány percig főzzük, gyakori kavargatás mellett.
  3. Mehet a lábasba a megtisztított, kockákra vágott édesburgonya, sárgarépa és a paprika. Sózzuk-borsozzuk, elkeverjük, és néhány percig pirítjuk.
  4. Felöntjük a zöldség alaplével, majd kókusztejjel, és lefedve kb. 45 percig főzzük.
  5. Közben elkészítjük a pirítóst. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd az ujjnyi vastagra vágott kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy gerezd fokhagymával jól bedörzsöljük.
  6. Ha letelt a főzési idő, a levest egy botmixerrel krémesre pürésítjük, majd mandulapehellyel, korianderrel, cayenne borssal és egy kevés kókusztejjel díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 16683
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hideg idő legjobb ellenszere ez a gyorsan összedobható, pikáns édesburgonya-krémleves, kókusztejjel és fokhagymás pirítóssal.  Imádjuk! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

A fokhagymás pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek