r
Nosalty Logó

Vízitorma-krémleves zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Vízitorma-krémleves zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3855 micro
Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5967.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    4917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15422 micro
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajon lassan üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Felöntjük a forró alaplével, hozzáadjuk a meghámozott, darabolt burgonyát. Addig főzzük, amíg a burgonya majdnem megfőtt.
  2. Ekkor beletesszük a borsót és a tisztított, szükség szerint darabolt vízitormát. Pár perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ízesítjük sóval, borssal, majd pürésítjük és újraforraljuk a levest.
  3. Tejföllel vagy vízitormalevelekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 76
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vízitorma-krémleves zöldborsóval
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Egy igazi univerzális leves ez a vízitormából készült krémleves, hiszen nyáron hidegen, télen forrón fogyaszthatjuk. Tálalhatjuk krutonnal, de vízitormalevelekkel is. A fűszerezése ízlés szerint történik - aki kedveli, frissen reszelt szerecsendiót is adhat hozzá. Érdemes nekifogni a vízitorma termelésének - én így tettem, a saját a legfinomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek