r
Nosalty Logó

Diókrémleves

NS
Diókrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

884
Kalória
14.6g
Fehérje
68.2g
Szénhidrát
66.6g
Zsír
313.7g
Víz
45.3g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
45.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 884 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 3530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 884 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    272.8 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1254.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy kevés vízet felforrralunk, majd beledobjuk a diókat pár percre, hogy könnyedén lehúzhassuk a héjukat. Ezután pedig finomra daráljuk őket.
  2. 6 dl vizet felteszünk egy lábosban a dióval, mézzel és sóval forrni. Ha felforrt, kis lángon gyakorta kevergetve 10-15 percig főzzük.
  3. Amíg a dió fő, a tejszínt simára keverjük a 4 dl vízzel, a keményítővel és a cukorral.
  4. Majd hozzáadjuk a leveshez, és kevergetés mellett felforraljuk az egészet újra.
  5. Melegen, tejszínhabbal és 1-2 egész dióval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

A kertünkben van egy hatalmas diófa, ennek köszönhetően minden ősszel annyi diót szedünk össze, hogy néha már nem tudunk mit kezdeni vele. Egyik nap megkívántam egy édes krémlevest, és elgondolkoztam, hogy a dióból jóformán bármit lehet készíteni, így elkezdtem keresgélni. Egy ehhez nagyon hasonló receptet találtam, én viszont módosítottam egy kicsit az arányokon, és tettem hozzá vanília aromát, valamint egy csipet fahéjat is. :)

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek