Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diókrémleves

Diókrémleves
Diókrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben van egy hatalmas diófa, ennek köszönhetően minden ősszel annyi diót szedünk össze, hogy néha már nem tudunk mit kezdeni vele. Egyik nap megkívántam egy édes krémlevest, és elgondolkoztam, hogy a dióból jóformán bármit lehet készíteni, így elkezdtem keresgélni. Egy ehhez nagyon hasonló receptet találtam, én viszont módosítottam egy kicsit az arányokon, és tettem hozzá vanília aromát, valamint egy csipet fahéjat is. :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kevés vízet felforrralunk, majd beledobjuk a diókat pár percre, hogy könnyedén lehúzhassuk a héjukat. Ezután pedig finomra daráljuk őket.
  2. 6 dl vizet felteszünk egy lábosban a dióval, mézzel és sóval forrni. Ha felforrt, kis lángon gyakorta kevergetve 10-15 percig főzzük.
  3. Amíg a dió fő, a tejszínt simára keverjük a 4 dl vízzel, a keményítővel és a cukorral.
  4. Majd hozzáadjuk a leveshez, és kevergetés mellett felforraljuk az egészet újra.
  5. Melegen, tejszínhabbal és 1-2 egész dióval tálaljuk.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 670
elküldve: 7
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rastinha

Mióta szakács: 2012.10.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves dióból, tejszínes diókrémleves, vaníliás diókrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2012-10-18 02:38

Ez nagyon erdekes, ki is probalom valamikor. Azt hiszem, ez az elso recept itt, aminek a letezeserol eddig fogalmam sem volt..:-)

883
dió 30 dkg
víz 6 dl
méz 3 ek
1 csipet
vaníliaaroma 1 kávéskanál
fahéj 1 csipet
víz 4 dl
főzőtejszín 200 ml
cukor 10 dkg
étkezési keményítő 4 evőkanál
habtejszín 1 dl
dió 1 marék