r
Nosalty Logó

Kolbászos karfiolkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kolbászos karfiolkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1013 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 35 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 254 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3491.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1013 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 35 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni, és beletesszük az erőleveskockát illetve a megmosott, felvágott karfiolt.
  2. Erőleves lévén én csak kis sót raktam bele, de rakható bele már most petrezselyem, illetve akár bors is, tetszés szerint fűszerezzük.
  3. Az általam használt kolbász egész gyorsan fő meg, ezért nem rögtön, hanem a már 5 perce fövő levesbe tettem bele. Karikázzuk fel a kolbászokat, és mehet bele a babérlevél. Amennyiben krémesíteni szeretnénk, akkor a trükk az, hogy én úgy főztem a levesbe a kolbászt, hogy egy nagyobb teatojásba tettem a babérlevéllel együtt. Ehhez jó egy egyszerű levesszűrő is. A lényeg, hogy legyen valami, amiben együtt tud maradni a kolbász, mert halászgatni macerás.
  4. Miután jól megfőtt a karfiol és a kolbász is (kb. 15 perc) vegyük ki a teatojást. Ez alatt nyugodtan belerakhatjuk a tejfölbe a lisztet, és keverjük csomómentesre. A lisztes tejfölt adagoljuk bele óvatosan, folyamatosan kevergetve. Ekkor még nem lesz teljesen sűrű, de sűrűsödnie kell a levesnek. Pár percet hagyjuk rottyanni, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Miután már nem annyira forró, botmixerrel vagy turmixgéppel turmixoljuk össze a levest, kicsit még így is felforralhatjuk, és ha akarunk sűrítsünk még rajta (én nem tettem meg). Tálaláskor tegyük bele a kolbászokból egy-két szemet. A legfinomabb pirítóssal együtt fogyasztva.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7777
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt otthon kis csípős kolbászom, volt egy kis karfiol, ebből biztos jó leves lesz. Finom lett. Nem kell ám krémesíteni, lehet simán is, de valamiért így jobbnak láttam. Igaz, a főzésnél kell egy kis trükköt használni, hogy a kolbászt ne daráld meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek